Παρασκευή
1
Δεκέμβριος
TOP

Παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ από μέλη του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Μεσσήνης

Με σειρά αιτημάτων για τις συνεχείς ανατιμήσεις σε πρώτες ύλες και ενέργεια και το υπέρογκο, όπως διαμορφώνεται, κόστος παραγωγής, τα μέλη του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Μεσσήνης θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΕΗ.

Η ανακοίνωση -κάλεσμα αναφέρει:

“Φωτιές , σεισμοί , ανομβρία ,παγετοί οι βιοπαλαιστές αγρότες προσπαθούν μόνοι τους αβοήθητοι να ανταπεξέλθουν, η απάντηση της κυβέρνησης σε όλα αυτά είναι  να αυξάνεται το κόστος παραγωγής συνεχώς. Είναι αδιανόητο να αυξάνουν και την τιμή του ρεύματος, τόσο ώστε να γίνεται απαγορευτική η καλλιέργεια και να αποτελεί πλέον πολυτέλεια ένα νοικοκυριό να έχει ρεύμα το 2021 . Αυτό θα οδηγήσει εμάς τους αγροτοκτηνοτρόφους στο ξεκλήρισμα και στη φτωχοποίηση τα λαϊκά νοικοκυριά. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να μην μπορούμε να ποτίζουμε τις καλλιέργειες μας, να κινδυνεύουμε να μας κόψουν το ρεύμα στα σπίτια μας, να σκεφτόμαστε λόγω ακρίβειας να πάμε στο φούρνο ή στο σούπερ μάρκετ. Και όλα αυτά για να πλουτίζουν μια χούφτα μεγαλοεπιχειρηματίες. Η απάντηση μας θα είναι αγωνιστική! Καλούμε τους συναδέλφους αγρότες και κτηνοτρόφους σε παράσταση διαμαρτυρίας στο κατάστημα της ΔΕΗ στη Καλαμάτα την Τετάρτη 29 Σεπτέμβρη  στις 10.30  το πρωί.

Απαιτουμε:

–  Να μη γίνει καμία αύξηση στο ρεύμα.

–  Μείωση της τιμής του αγροτικού τιμολογίου ρεύματος.

–  Καμία διακοπή αγροτικής – οικιακής παροχής.

–  Κατώτατη εγγυημένη τιμή που θα διασφαλίζει το κόστος παραγωγής και ένα εισόδημα, για να μπορούμε να ζήσουμε αξιοπρεπώς σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες.

–  Αφορολόγητο πετρέλαιο.

–  Αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ.

–  Κατάργηση ΦΠΑ σε μέσα, εφόδια και στα είδη πρώτης ανάγκης.”