Τετάρτη
24
Ιούλιος
TOP

Παρουσιάζεται το βιβλίο «Το Νησί και τα χωριά του Δήμου Μεσσήνης στην Επανάσταση του 1821»

Το ιστορικό βιβλίο «Το Νησί και τα χωριά του Δήμου Μεσσήνης στην Επανάσταση του 1821» του εκπαιδευτικού και διδάκτορα Παντείου Πανεπιστημίου Τάσου Αποστολόπουλου θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022, στον προαύλιο χώρο του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μεσσήνης στις 20:30.

Πρόκειται για ένα έργο που περιέχει πλούσιο υλικό και αποτυπώνει τα ιστορικά γεγονότα του Νησιού και των χωριών του σημερινού δήμου κατά την επανάσταση. Τα πνευματικά δικαιώματα έχουν παραχωρηθεί από τον συγγραφέα στον Δήμο Μεσσήνης ο οποίος και προχώρησε στην έκδοση του ιστορικού τόμου.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Αθανάσιος Χρήστου και ο καθηγητής και κοσμήτορας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Νικόλαος Ζαχαριάς ενώ παρέμβαση με γραπτό μήνυμά του θα κάνει ο ομότιμος καθηγητής Βασίλης Παναγιωτόπουλος.

Αποσπάσματα θα διαβάσει η πτυχιούχος του Τμήματος Ανθρωπιστικών Σπουδών Μαρία Βέργη. Τον συντονισμό θα έχει η δημοσιογράφος, υπεύθυνη Γραφείου Τύπου του Δήμου Μεσσήνης Τζούλια Μαλλιαρού.

Μετά το πέρας της βιβλιοπαρουσίασης θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση με τον τραγουδοποιό Βαγγέλη Δούβαλη.