Κυριακή
29
Ιανουάριος
TOP

ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ: Φίμωση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στα Δημοτικά Συμβούλια

Το 2019 η κυβέρνηση της ΝΔ κατήργησε τα Δημοτικά & Περιφερειακά Συμβούλια μιας και παραχώρησε την αρμοδιότητα λήψης αποφάσεων στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και στην Οικονομική Επιτροπή αντίστοιχα. Οι ανωτέρω διατάξεις πρόσφατα κρίθηκαν αντισυνταγματικές.

Ωστόσο, η Κυβέρνηση απτόητη συνεχίζει το αντιδημοκρατικό της κρεσέντο μιας και παρουσίασε πριν λίγες μέρες νέο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών το οποίο με το άρθρο 42 βάζει οριστική ταφόπλακα στον Α΄ βαθμό αυτοδιοίκησης, καταπατώντας κάθε έννοια Δημοκρατίας. Σύμφωνα με το εν λόγω άρθρο καταργείται το δικαίωμα που έχουν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων να εντάσσουν θέματα προ ημερησίας διάταξης στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 2010 ρητώς είχε διασφαλίσει στην παρ.7 του Άρθρου 67 του Καλλικράτη (ν.3852/2010) τις δυνατότητες των επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, καθώς εμείς διαχρονικά πιστεύουμε στην αξία του διαλόγου και σεβόμαστε την προστασία των δικαιωμάτων όλων των Αιρετών που οι πολίτες επιλέγουν με την ψήφο τους στις κάλπες.

Η μεθόδευση της Ν.Δ. να επιβάλει δια Νόμου σιωπητήριο στις Δημοτικές Παρατάξεις της αντιπολίτευσης, με την επίκληση μάλιστα λόγων «διατάραξης της εύρυθμης λειτουργίας των Δημοτικών Συμβουλίων», αποτελεί ακόμα μία ωμή αντιδημοκρατική παρέμβαση. Στόχος  των κυβερνητικών ρυθμίσεων είναι η απαξίωση και η υποβάθμιση των Συλλογικών Οργάνων του Θεσμού της Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού καθώς επίσης και η απουσία ελέγχου των πεπραγμένων των δημοτικών αρχών καταστρατηγώντας τη βούληση των πολιτών.

Κύριε Μητσοτάκη, η χειραγώγηση των οργάνων της Αυτοδιοίκησης, του μόνου θεσμού με άμεση λαϊκή νομιμοποίηση,  την καθιστά αδύναμη, την μετατρέπει από αυτοδιοίκηση σε ετεροδίοικηση, της στερεί το δικαίωμα της διαβούλευσης, του διαλόγου, των συλλογικών αποφάσεων και όλα αυτά για να εξυπηρετήσετε τις παλαιοκομματικές και πελατειακές σας ορέξεις. Απαιτούμε την άμεση απόσυρση των εν λόγω αντιδημοκρατικών διατάξεων. Εκτός από ακατάλληλοι, μέρα με την μέρα μετατρέπεστε σε επικίνδυνοι. Την απάντηση θα την δώσει σύντομα ο Ελληνικός Λαός.