Τετάρτη
29
Ιούνιος
TOP

Πλαφόν στο μοριακό τεστ – Αυτή θα είναι η νέα τιμή του PCR – Φωτιά στην πολιτική αντιπαράθεση βάζουν οι ουρές για ένα rapid

Η έξαρση των κρουσμάτων λόγω της παραλλαγής Όμικρον καθιστά αδήριτη την ανάγκη της ιχνηλάτησης και αυτό οδηγεί σε ουρές και πολύωρη αναμονή τους πολίτες για ένα τεστ. Από τις έξι το πρωί άρχισαν να σχηματίζονται ουρές έξω κέντρα υγείας, φαρμακεία και διαγνωστικά κέντρα.

Για παράδειγμα σήμερα, η αναμονή ξεπέρασε τις 3 ώρες, στον Άγιο Δημήτριο η ουρά κάλυψε ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο, ενώ στην Καλλιθέα μέχρι το μεσημέρι 1 στα 3 τεστ έβγαινε θετικό. Αντίστοιχη ήταν και η εικόνα από το κέντρο της Θεσσαλονίκης όπου ουρές σχηματίστηκαν και σήμερα έξω από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για ένα rapid τεστ.

Την ίδια στιγμή το υπέρογκο κόστος που επιβαρύνει τις τσέπες των πολιτών βάζει φωτιά στην πολιτικη αντιπαράθεση και για την τιμή των μοριακών τεστ με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη να προαναγγέλλει μέσω του MEGA ανακοινώσεις σήμερα για νέα διατίμηση στα PCR τεστ.

Πληροφορίες για 40 με 50 ευρώ

Για ένα rapid test σε φαρμακεία και διαγνωστικά κέντρα, οι τιμές σήμερα ξεκινούν από πέντε ευρώ και φθάνουν τα δέκα, ενώ η φθηνότερη τιμή στα PCR αυτή τη στιγμή είναι στα 60 ευρώ, ωστόσο κάποια διαγνωστικά κέντρα κοστολογούν ταχείες υπηρεσίες PCR test 80 ευρώ και κατ’ οίκον υπηρεσίες στα 120 ευρώ.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο MEGA προανήγγειλε την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Ανάπτυξης για την τιμή των μοριακών τεστ. Πληροφορίες θέλουν το πλαφόν που θα ανακοινωθεί για το μοριακό τεστ να κυμαίνεται στα 40-50 ευρώ.

«Σήμερα θα είμαστε σε θέση να κάνουμε ανακοινώσεις όσο αφορά τα PCR. Πλαφόν υπάρχει, 40 ευρώ το PCR συν 20 ευρώ για τις υπηρεσίες. Για αυτά τα ποσά θα υπάρξει κάποιου είδους παρέμβαση σήμερα. Κάναμε μια πολύ καλή συζήτηση με τους εκπροσώπους των γιατρών και τους ευχαριστώ πολύ», τονίσε ο κ. Γεωργιάδης.

Πηγή in.gr

Διαβάστε περισσότερα εδώ