Σάββατο
1
Απρίλιος
TOP

Έρχονται νέα μέτρα και… μαζί το τέλος της πανδημίας – Τί είπε ο Αν. Μαριόλης για τα σχολεία και την “Όμικρον” (video)

Στο επίκεντρο αυτή τη στιγμή της μετάλλαξης “Όμικρον” του Covid-19 και η Ελλάδα, που ξεπέρασε το όριο των 36 χιλιάδων κρουσμάτων σε ένα 24ωρο. “Καταλαβαίνω… κουραστήκαμε, αλλά πρέπει να δώσουμε όλοι, ίσως, την τελευταία μάχη”. Στη δύσκολη μάχη και στη μεγάλη προσπάθεια που ήδη καταβάλλεται από τους πολίτες όλης της χώρας στάθηκε μιλώντας στην τηλεόραση BEST το μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, Ανάργυρος Μαριόλης, καλώντας τον κόσμο να τηρεί τα μέτρα και κυρίως να εμβολιαστεί καθώς όπως χαρακτηριστικά τόνισε “…εάν είχαμε εμβολιαστεί όλοι ταυτοχρόνως δεν θα υπήρχε τώρα κορωνοϊός!”

Για την κατάσταση στο Ε.Σ.Υ. είπε πως “Αυτά τα δυο χρόνια,αυτό το Εθνικό Σύστημα Υγείας και οι συνάδελφοί μου κράτησαν όρθια τη χώρα και μέχρι αυτή τη στιγμή, και, πιστεύω θα συνεχίσει να την κρατάει”  κάνοντας ειδική μνεία στις πολύωρες και εξοντωντικές βάρδιες και στην κατέθεση ψυχής που έχουν κάνει όλοι οι υγειονομικοί της χώρας.

Στο ερώτημα πότε θα έρθει το τέλος της πανδημίας ο κ. Μαριόλης τόνισε πως “φαίνεται να είμαστε στο τελευταίο στάδιο… δεν μπορούμε να το πούμε με σιγουριά, θα φανεί το επόμενο 15νθήμερο”. Βέβαια καθοριστικό ρόλο θα παίξουν και τα μέτρα που θα παρθούν για τα σχολεία καθώς αύριο αναμένεται να συνεδριάση η Επιτροπή των ειδικών όπου επί τάπητος θα τεθούν τα μέτρα που θα πρέπει να παρθούν για το άνοιγμα των σχολείων.

Καλύτερος Οικογενειακός Ιατρός -και- το 2021 ο Ανάργυρος Δ. Μαριόλης

“Οι ιδέες και το έργο συνυπάρχουν σε αυτή τη διάρκιση…” είπε χαρακτηριστικά ο Ανάργυρος Δ. Μαριόλης ο οποίος για δεύτερη φορά λαμβάνει το Βραβείο του Καλύτερου Οικογενειακού Ιατρού στον κόσμο για το 2021 (Global Family Doctor). Μιλώντας στην τηλεόραση BEST ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης και διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος τιμήθηκε ξανά (μετά το 2019) από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Οικογενειακών Γιατρών, WONCA, στάθηκε στην ανάγκη “…να οραματιστούμε ένα καλύτερο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας”.