Δευτέρα
11
Δεκέμβριος
TOP

ΠΟΕΔΗΝ: Άρση του μέτρου των αναστολών εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών

Νέα κινητοποίηση στις 9 Σεπτεμβρίου

Άρση του μέτρου των αναστολών εργασίας των ανεμβολίαστων κατά της Covid-19 υγειονομικών, ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Για το θέμα η ομοσπονδία διοργανώνει κινητοποίηση στις 9 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη με πορεία που θα εκκινήσει από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο στις 8.00 π.μ. Επίσης, για δεύτερη φορά έχει προσφύγει στο Συμβούλιο Επικρατείας για την άρση των αναστολών «τώρα που τα επιδημιολογικά δεδομένα έχουν αλλάξει και παραχαλάρωσαν τα μέτρα αποφυγής της διασποράς» και αναμένει την εκδίκαση.

Κανένα υγειονομικό όφελος

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρεται και στην περικοπή του συνόλου του μηνιαίου μισθού των υγειονομικών που βρίσκονται σε αναστολή.

Επίσης λέει ότι «ένα χρόνο μετά την εφαρμογή του μέτρου, δεν αξίζει αυτή η άδικη, άνιση μεταχείριση στους υγειονομικούς που στα πρώτα στάδια της πανδημίας με αυτοθυσία προσέφεραν τις υπηρεσίες τους από την πρώτη γραμμή».

Προσθέτει ότι «το μέτρο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού των Υγειονομικών που επέφερε τις αναστολές εργασίας δεν έχει κανένα υγειονομικό όφελος και στερεί από το σύστημα κατά μεγάλα χρονικά διαστήματα τις υπηρεσίες των 7.000 συναδέλφων».

Η ομοσπονδία καταλήγει αναφερόμενη στην τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας τονίζοντας: «Τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας, όπως τα τηρούσαν επί 18 μήνες οι συνάδελφοι που βρίσκονται σε αναστολή και θα τα τηρούν μετά την άρση του μέτρου».

πηγη:in.gr