Σάββατο
16
Οκτώβριος
TOP

Ποιοι συνταξιούχοι παίρνουν σειρά για τα αναδρομικά

Στην ουρά περιμένουν και άλλοι συνταξιούχοι για να λάβουν τις αυξήσεις και αναδρομικά.Οι αυξήσεις και τα αναδρομικά απορρέουν από τον νόμο Βρούτση και τους νέους συντελεστές αναπλήρωσης των κύριων συντάξεων  που αφορούν παλαιούς και νέους συνταξιούχους  με ασφαλιστικό βίο πάνω από 30 έτη ασφάλισης.

Το νέο κύμα αναδρομικών και αυξήσεων αφορά πάνω από 29.000 “νέους” συνταξιούχους, οι οποίοι δεν έλαβαν αυξήσεις και αναδρομικά το προηγούμενο διάστημα. Σε αναμονή βρίσκονται και οι “παλιοί ” συνταξιούχοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Για τους συνταξιούχους που βγήκαν στη σύνταξη μετά τις 13 Μαΐου 2016 με πάνω από 30 έτη ασφάλισης, οι οποίοι δεν έλαβαν το προηγούμενο διάστημα τις αυξήσεις και τα αναδρομικά καθώς ανήκαν σε ειδικές περιπτώσεις όπως απασχολούμενοι συνταξιούχοι, συντάξεις χηρείας μετά τον Οκτώβριο του 2019, καθώς και περιπτώσεις κληρονόμων που οι συνταξιούχοι  απεβίωσαν μετά τον Οκτώβριο του 2019.

Η πληρωμή τους αναμένεται να γίνει στα τέλη Αυγούστου κατά τα τέλη του τρέχοντος μηνός.

Όσον αφορά τους «παλιούς» συνταξιούχους δηλαδή εκείνους που βγήκαν στη σύνταξη πριν από τις 13 Μαΐου 2016 με πάνω από 30 έτη ασφάλισης, γίνεται προσπάθεια να ξεκινήσει η πληρωμή των αυξήσεων και των αναδρομικών τους από τα τέλη του ερχόμενου μήνα

Στις 29 Ιουλίου 2021 πραγματοποιήθηκε η καταβολή των αναδρομικών σε 10.964 συνταξιούχους του δημοσίου τομέα που υπέβαλαν αίτημα συνταξιοδότησης μετά τις 13 Μαΐου 2016. Οι συνταξιούχοι που υπάγονται σε αυτή την κατηγορία έχουν δει από τον προηγούμενο μήνα τις μόνιμες αυξήσεις στις συντάξεις τους.

Στις 27 Ιουλίου 2021, καταβλήθηκαν τα αναδρομικά ποσά στους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα που υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης μετά τις 13 Μαΐου 2016.

πηγη