Το πακετάρισμα για διακοπές μπορεί να είναι μια αρκετά αγχωτική εμπειρία, καθώς εξαρτάται από το πού πηγαίνετε και για πόσο καιρό. Και ανάλογα με τα σχέδιά σας, μπορεί να θέλετε να πάρετε μαζί σας κάποια προϊόντα, κυρίως τρόφιμα. Υπάρχουν προφανή φαγητά που δεν μπορείτε να περάσετε απ’ την ασφάλεια του αεροδρομίου και τα οποία οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν, όπως τα φρέσκα προϊόντα ή τα προϊόντα κρέατος.
Υπάρχει όμως και ένα άλλο τρόφιμο που ίσως να μην πιστεύετε ότι μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα- και είναι αυτό που ίσως έχετε μεγαλύτερη τάση να συσκευάσετε κατά την περίοδο των Χριστουγέννων. Μιλώντας στο RSVP Live, ο υπάλληλος διαχείρισης αποσκευών του αεροδρομίου του Δουβλίνου, John, εξήγησε πλήρως το ζήτημα. «Μην βάζετε ποτέ αμυγδαλωτά ή παρόμοια στις αποσκευές σας. Έχει την ίδια πυκνότητα με ορισμένα εκρηκτικά, οπότε η βαλίτσα σας θα αφαιρεθεί και θα σας καλέσουν από το αεροπλάνο για έλεγχο».
Συν τοις άλλοις, ο John είπε ότι οι τσάντες σας δεν πρέπει να έχουν κορδέλα στο χερούλι σας – κάτι που κάνουν πολλοί άνθρωποι για να αναγνωρίζουν τις αποσκευές σας, ειδικά αν είναι μονόχρωμες. «Οι κορδέλες που δένουν οι άνθρωποι στις βαλίτσες τους για να τις αναγνωρίσουν μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα με τη σάρωση της βαλίτσας στην αίθουσα αποσκευών. Εάν δεν μπορεί να σαρωθεί αυτόματα, μπορεί να καταλήξει σε χειροκίνητη επεξεργασία, πράγμα που μπορεί να σημαίνει ότι δεν θα φτάσει στην πτήση».
Διαβάστε περισσότερα στο δημοσίευμα του www.gazzeta.gr πατώντας ΕΔΩ