Τρίτη
6
Δεκέμβριος
TOP

Προσωπικός γιατρός: Πότε μπαίνουν νέες ειδικότητες και ανοίγουν τα ραντεβού

Η είσοδος νέων ειδικοτήτων στο σύστημα του προσωπικού γιατρού αναμένεται να “ξεμπλοκάρει” τα ραντεβού. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, από τις 10 Οκτωβρίου υπολογίζεται να μπουν ειδικότητες με βάση την παθολογία (αιματολογίας,  γαστρεντερολογίας,  ενδοκρινολογίας-διαβητολογίας, καρδιολογίας, νευρολογίας, νεφρολογίας, ρευματολογίας, παθολογικής ογκολογίας, πνευμονολογίας-φυματιολογίας και  φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης) και συνεπώς να ανοίξει ξανά το σύστημα για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Ήδη οι εγγραφές σε προσωπικό γιατρό έχουν φτάσει τα 4,2 εκατομμύρια.

Υπενθυμίζεται πως από την 1η Οκτωβρίου τέθηκε σε λειτουργία το σύστημα των ραντεβού για τον προσωπικό γιατρό (το κλείσιμο του ραντεβού γίνεται ψηφιακά, μέσω της πλατφόρμας που έγινε η εγγραφή ehealth.gov.gr), όμως οι διαθέσιμοι γιατροί δεν επαρκούν για να καλυφθεί το σύνολο του πληθυσμού που πρέπει να κάνει εγγραφή και στη συνέχεια να προχωρήσει στο κλείσιμο ραντεβού.

Στο σύστημα υπάρχουν περίπου 3.400 γενικοί γιατροί, παθολόγοι και γιατροί του δημοσίου, όμως ειδικά στην Αττική πια έχει εξαντληθεί η διαθεσιμότητα.

“Θα έχουμε νέα πληθώρα γιατρών που θα αφορούν πια και τις ειδικότητες και μόλις ολοκληρωθεί αυτό το στάδιο θα έχουμε το τρίτο στάδιο που πια θα είναι ιδιώτες γιατροί οι οποίοι δεν θέλουν να έχουν άμεση σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, και στην πορεία θα ανοίξουν κάποια στιγμή και οι παιδίατροι για τον παιδιατρικό πληθυσμό.

Από την άλλη εβδομάδα υπολογίζουμε ότι θα έχουμε πια τα ραντεβού με τους προσωπικούς γιατρούς, που τα ραντεβού θα είναι μισής ώρας. Κάθε μέρα όμως που μιλάμε μπαίνουν 15-20 γιατροί, μόλις μπουν και οι ειδικότητες θεωρούμε ότι θα πιάσουμε το στόχο” είπε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας στο Mega, εξηγώντας πως για να καλυφθούν τα κενά λείπουν περίπου χίλιοι γιατροί.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

πηγή capital.gr