Πέμπτη
18
Αύγουστος
TOP

Πρόταση της Παναιγιαλείου Ένωσης – Αν αποσυρθούν τα αποθέματα θα αγοράσει με 1,5 ευρώ το κιλό τη σταφίδα

Σε αδιέξοδο οδηγήθηκε η  σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της ΣΚΟΣ στην Πάτρα, για το ζήτημα που έχει προκύψει με την κορινθιακή σταφίδα, την ίδια ώρα που οι παραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση και η τιμή του προϊόντος κατρακυλά.

Την αγωνία του για το μέλλον της καλλιέργειας, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Μεσσηνίας Γιώργος Λαζόγιαννης, προσκεκλημένος στην εκπομπή «Τι λες τώρα» τονίζοντας ότι η μόνη λύση είναι να αποσυρθούν άμεσα τα αποθέματα.

Στην σύσκεψη που δεν έλειψαν και οι εντάσεις, εκτός από δύο μεγάλους τυποποιητές,  οι συμμετέχοντες κατά πλειοψηφία συμφώνησαν, με την πρόταση της Παναιγιαλείου Ένωσης Συνεταιρισμών, ότι εάν το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης απορροφήσει τους 8.000 τόνους περίπου που βρίσκονται στις αποθήκες της, μόνο τότε και αμέσως, θα αγοράσει με 1,5 ευρώ το κιλό τη σταφίδα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας Θεόδωρος Βασιλόπουλος, δεσμεύτηκε να προωθήσει στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ένα υπόμνημα με το οποίο θα ζητείται η απόσυρση των αποθεμάτων.

Στην συνάντηση συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των εξαγωγικών φορέων, της Παναιγιαλείου Ένωσης Συνεταιρισμών, των παραγωγών καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας Θεόδωρος Βασιλόπουλος, καθώς και εξαγωγικές εταιρίες που διατηρούν και συσκευαστήρια κορινθιακής σταφίδας στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας.