Τετάρτη
1
Φεβρουάριος
TOP

Προβάδισμα Βασιλόπουλου στο Δήμο Καλαμάτας από την επιτυχημένη εκδήλωση (video)

Ηχηρά μηνύματα, φωνές… ενθουσιασμού και σιωπή που αναβλύζοντας από συγκεκριμένες πηγές ιδιοτέλειας, έκανε… ιδιαίτερο κρότο, κυριάρχησαν στον απόηχο της πολύ μεγάλης συγκέντρωσης που πραγματοποίησε ο Θανάσης Βασιλόπουλος στο φόντο της συμπλήρωσης της πρώτης του θητείας και ενόψει της εκ νέου διεκδίκησης του δημαρχιακού θώκου.
Αυτό που προκάλεσε αίσθηση σε ό,τι αφορά στην πολυπληθή παρουσία του κόσμου, ήταν η απουσία όλων των περιφερειακών συμβούλων της Περιφερειακής Αρχής Πελοποννήσου που πρόσκεινται στην ίδια παράταξη, καθώς ο κ. Νίκας προγραμμάτισε συνεδρίαση του Σώματος την ίδια ακριβώς ώρα και φυσικά, η παρουσία ενός ατόμου από τους κόλπους της Δημοτικής Αρχής που έβαλε «ταφόπλακα» με την ψήφο του στο Σώμα, στην υπόθεση του μεγάλου αντιπλημμυρικού της Καλαμάτας. Σε αυτά τα δύο ζητήματα, εστίασε μεταξύ άλλων ο διευθυντής της τηλεόρασης Best Νίκος Μπελογιάννης, σχολιάζοντας όσα εξελίχθηκαν στο πνευματικό κέντρο της πόλης το βράδυ της Δευτέρας. «Δεν είδαμε περιφερειακούς συμβούλους, αφού ο κ. Νίκας… έβαλε συνεδρίαση ΠεΣυ πάνω… στην εκδήλωση που ήταν καιρό προγραμματισμένη και αντί σήμερα να συνεχιστεί η συνεδρίαση που δεν ολοκληρώθηκε χθες, την ανέβαλε για την Τετάρτη, επειδή έχει εκδήλωση ο κ. Βλάσης στην Αθήνα», είπε με νόημα ο Νίκος Μπελογιάννης, σχολιάζοντας πως προφανώς θα έχει ενδιαφέρον σε λίγο καιρό να δει κανείς, τι θα πουν σε αυτούς, τους ίδιους ψηφοφόρους του Θανάση Βασιλόπουλου που κατέκλυσαν το πνευματικό κέντρο, όταν θα πάνε να διεκδικήσουν την ψήφο οι περιφερειακοί σύμβουλοι που απουσίασαν. Εκτός από τις θορυβώδεις… απουσίες ωστόσο, αίσθηση προκάλεσε και μια παρουσία από το εσωτερικό του συνδυασμού, εκείνη στην οποία πιστώνεται η «ήττα» του αντιπλημμυρικού έργου.
Ο Θανάσης Βασιλόπουλος τόλμησε και έβαλε στην ατζέντα το θέμα αυτό, μιλώντας για το μεγάλο έργο που χάθηκε… «Δεν είναι μόνο η αντιπολίτευση που δεν ψήφισε», υπενθύμισε ο Νίκος Μπελογιάννης, τονίζοντας πως με μία εσωτερική καταψήφιση κατάφερε ο κ. Νίκας να ισχυρίζεται πως είπε «όχι» το Περιφερειακό με τη σειρά του, επειδή δεν υπήρχε θετική γνωμοδότηση από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας για το έργο.
«Τον «Εφιάλτη» που δεν ψήφισε τον είχε δίπλα του χθες ο κ. Βασιλόπουλος. Δεν μπορεί να λες για την αντιπολίτευση και για τον δικό σου να μη λες τίποτε. Πήγε να κάνει τον …ταξιθέτη χθες ο συγκεκριμένος και ήταν παντού σε… πρώτο πλάνο σα να μην είχε συμβεί τίποτε», σημείωσε ο διευθυντής του Best που στάθηκε στην επιτυχία της εκδήλωσης με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, αφού ο Θανάσης Βασιλόπουλος χρειάστηκε σχεδόν 40 λεπτά για να μπει στην κατάμεστη αίθουσα.
«Είναι από τους λίγους Δήμους που ξεκίνησαν τόσο νωρίς, αν και στην πραγματικότητα δεν είναι νωρίς αφού ο χρόνος μετρά αντίστροφα. Για κάποιους ήταν ρίσκο. Τον συμβούλευαν να περιμένει. Πήρε μόνος του το ρίσκο αυτό και τα κατάφερε. Κύριο στοιχείο ήταν προφανώς, η προσέλευση του κόσμου που παρά τη βροχή ήταν ακόμη και έξω από το κτίριο. Τόσες εκδηλώσεις έχουμε καλύψει τηλεοπτικά και δεν είχε ποτέ τέτοια προσέλευση», είπε ο Νίκος Μπελογιάννης μιλώντας γι’ αυτό το… προβάδισμα στην παράσταση νίκης και σημειώνοντας πως και ο ίδιος ο δήμαρχος είπε στους συνεργάτες του, ό,τι «τώρα αρχίζουμε» και πως δεν πρέπει κανείς να επαναπαυτεί. Σημαντικά είναι όσα επισημάνθηκαν στο δελτίο για την επόμενη μέρα, αφού πρέπει να ολοκληρωθούν αρκετά έργα και φυσικά, να δρομολογηθούν πολλά ακόμη, όπως η διάνοιξη της οδού Κρήτης και των κάθετων αυτής, οδών και η επέκταση του σχεδίου πόλης.
Καταληκτικά, όπως τονίστηκε και στο κεντρικό δελτίο, κάθε άλλο παρά απαρατήρητο πέρασε το γεγονός των προσχωρήσεων, αφού ήταν παρόντα στελέχη άλλων παρατάξεων, όπως ο γιατρός ο κ. Κάτσος, ο κ. Μητσέας , αλλά και η κα Φοίφα που ήταν υποψήφια με τον κ. Νίκα στην Περιφέρεια.
«Ο κ. Τζαμουράνης αμέσως μετά την εκδήλωση, απάντησε στο δήμαρχο -ήδη έχει ζεσταθεί το προεκλογικό κλίμα- θα έχει ένα μεγάλο κομμάτι της κεντροαριστεράς αν δεν υπάρξει άλλος υποψήφιος και ο κ. Χειλάς, όπως φαίνεται της κεντροδεξιάς», σχολίασε ο Νίκος Μπελογιάννης που θύμισε και το ενδεχόμενο σε ό,τι αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ να είναι υποψήφιος δήμαρχος ο συντονιστής του κόμματος στο νομό Γιώργος Μακρής, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε όσους προχώρησαν σε γνωστές… τακτικές. «Για κάποιους τους… πείραξαν τα van και ο τεχνικός εξοπλισμός που χρησιμοποίησε ο κ. Βασιλόπουλος, αλλά και για κάποιους άλλους που μετρούσαν πόσα άτομα έχει, δεν χρειάζονται πολλά σχόλια, είναι οι γνωστοί… γραφικοί, οι οποίοι έχουν μείνει ακόμη σε ομιλίες που γίνονταν σε βαρέλια πάνω στην πλατεία».

Δείτε τα όσα είχαν αναφερθεί νωρίτερα εδώ