Πέμπτη
18
Απρίλιος
TOP

Ψαλίδι 40% από Cosmote TV για τα δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδος με την ΕΠΟ να δίνει αρνητική απάντηση

Την περσινή σεζόν η ΕΠΟ είχε απορρίψει αρχικά τις 900.000 ευρώ που πρόσφερε η Cosmote TV για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδος, αφού ήταν αρκετά μειωμένη σε σχέση με τα 1,25 εκατ. ευρώ της αμέσως προηγούμενης σεζόν. Εν τέλει οι δύο πλευρές τα είχαν βρει σε ένα ποσό της τάξης του 1.000.000 ευρώ και το Κύπελλο δεν άλλαξε τηλεοπτική στέγη.

Φέτος η προσφορά της συνδρομητικής είναι ακόμα χαμηλότερη και μάλιστα το “ψαλίδι” φτάνει το 40%, αφού ήδη άλλωστε έχει χαθεί κι ένας γύρος στη διοργάνωση με τη συμμετοχή ομάδων της Superleague.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Live Sport” η Cosmote πρόσφερε στην ΕΠΟ μόλις 600.000 ευρώ για να μεταδώσει τα παιχνίδια από την 6η φάση, ποσό που απορρίφθηκε ασυζητητί. Η Ομοσπονδία θα ξεκινήσει έναν νέο κύκλο συζητήσεων με την Cosmote και όποιο άλλο κανάλι δείξει ενδιαφέρον, ζητώντας γύρω στις 750.000 ευρώ, ποσό βέβαια που επίσης είναι μικρό σε σχέση με άλλες χρονιές.

Στην ΕΠΟ εκτιμούν πως θα δύσκολα θα βρουν κανάλι που θα τους προσφέρει τα χρήματα που βάζουν στο τραπέζι και έχουν στο μυαλό τους και Plan B, σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Συγκεκριμένα να πουληθεί το κάθε ματς ξεχωριστά και με αυτόν τον τρόπο ευελπιστούν ότι στην τελική σούμα θα συγκεντρωθεί ένα σεβαστό ποσό.

ΠΗΓΗ mikriliga.com