Τετάρτη
24
Απρίλιος
TOP

Ψήφος εμπιστοσύνης στον Θανάση Βασιλόπουλο από τους αυτοδιοικητικούς για την ΠΕΔ Πελοποννήσου (pics-video)

Με ένα συντριπτικό ποσοστό ο Θανάσης Βασιλόπουλος αναμένεται να αναδειχθεί -απομένει το τυπικό μέρος της εσωτερικής διαδικασίας- ως νέος Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου. Η πρότασή του και το ψηφοδέλτιό του ήταν εκείνο που σάρωσε σήμερα στις διαδικασίες οι οποίες εξελίχθηκαν στο μουσικό σχολείο της Τρίπολης, για την ανάδειξη του υπερκείμενου οργάνου του α’ βαθμού.

Τα τρία ψηφοδέλτια ήταν εκείνο του δημάρχου της Καλαμάτας που συγκέντρωσε 83 ψήφους και 14 έδρες, του δημάρχου Επιδαύρου Τάσου Χρόνη που συγκέντρωσε 43 ψήφους και 7 έδρες και του Δημήτρη Οικονομάκου του Επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δήμο Καλαμάτας που έλαβε 1 ψήφο, σε σύνολο 127 ψηφοδελτίων.

Θαν. Βασιλόπουλος: “Θα εργαστούμε όλοι μαζί για να κάνουμε πράξη για τους δημότες μας, τους Δήμους και την Περιφέρειά μας αυτά που μας αξίζουν!”

Ευχαριστώ από καρδιάς τους συναδέλφους αυτοδιοικητικούς, Δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους απ’ όλη την Πελοπόννησο για την εμπιστοσύνη τους. Η παράταξή μας, η Ανεξάρτητη Δημοκρατική Αυτοδιοικητική Κίνηση συγκέντρωσε το 66,78% των εδρών στις εκλογές για την ανάδειξη των νέων αιρετών οργάνων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου, λαμβάνοντας 14 από τις 21 έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο και εκλέγοντας 6 αντιπροσώπους στη Γ.Σ. της ΚΕΔΕ. Μπροστά μας έχουμε μία κρίσιμη πενταετία, γεμάτη προκλήσεις και προοπτικές.

Ως Αυτοδιοικητικοί οφείλουμε, υπηρετώντας τους Δήμους μας αλλά και συνολικά τις προοπτικές προόδου της Πελοποννήσου, να καλλιεργήσουμε μία ουσιαστική, γόνιμη και παραγωγική συνεργασία. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι ως Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου και ως νέο Δ.Σ. θα εργαστούμε όλοι μαζί για να κάνουμε πράξη για τους δημότες μας, τους Δήμους και την Περιφέρειά μας αυτά που μας αξίζουν!”

Νωρίτερα η διαδικασία είχε εξελιχθεί σε ένα ενωτικό πλαίσιο παρουσία του Προέδρου της ΚΕΔΕ Λάζαρου Κυρίζογλου, ο οποίος και μεταξύ άλλων τόνισε: «Θα σταθούμε δίπλα στην κυβέρνηση στα σωστά, αλλά θα σταθούμε απέναντι σε ζητήματα που δημιουργούν σοβαρά ζητήματα όπως το τέλος ταφής απορριμμάτων. Εκπτώσεις δεν πρόκειται να κάνουμε σε κανέναν. Δύναμή μας είναι η ενότητα.»,

Με ένα σημαντικό αποτύπωμα η παρουσία του Δημήτρη Καμπόσου τόσα χρόνια στην ηγεσία του οργάνου που προχώρησε σε έναν απολογισμό παραδίδοντας την «σκυτάλη»: «Η ΠΕΔ λειτούργησε ως μια παράταξη. Όλες οι αποφάσεις ήταν ομόφωνες. Ακολουθούμε τη δική μας πορεία και προασπίζουμε τα συμφέροντα του ά βαθμού αυτοδιοίκησης. Να κρατήσουν όλοι αυτό το κλίμα το καλό για να έχουμε σημαντικά οφέλη».

Ηχηρά ακούστηκαν στην αίθουσα τα «καρφιά» του Δ. Καμπόσου για τον Παναγιώτη Νίκα: «Συγκρούστηκα με καταστάσεις που έπρεπε για το καλό των δήμων. Μάχη της ΠΕΔ απέναντι σε έναν… περίεργο περιφερειάρχη που μας απάλλαξε με την παρουσία του, είχε σκοπό να δημιουργήσει προβλήματα. Δικαιωθήκαμε στα δικαστήρια για το θέμα της Πελοπόννησος ΑΕ. Θα είμαι δίπλα σας.»

Στην αρχική του αναφορά ο Θανάσης Βασιλόπουλος τόνισε: «Είμαστε εδώ να στηρίξουμε κάθε δήμο. Πρέπει να πάει μπροστά η Περιφέρεια μας. Κρίσιμη 5ετια, πρέπει να συνεργαστούμε. Χρειαζόμαστε ισχυρό ΔΣ και έναν Πρόεδρο που να μπορεί.  Ζήτω ως υποψήφιος Πρόεδρος την εμπιστοσύνη για να κάνουμε για τους πολίτες και την περιφέρεια μας αυτό που τους αξίζει.»

Ενώ μεταξύ άλλων ο Τάσος Χρόνης σημείωσε: «Κοινοί στόχοι αλλά άλλο τρόπο διεκδίκησης. Βγάλαμε τη δημόσια διοίκηση ασπροπρόσωπη. Σε εμάς ακούμπησαν οι δημότες και όλοι. Δεν αναγνωρίστηκαν όσο κάναμε… όμως νομίζω ότι ακόμη και σήμερα μετά τις κρίσεις αλλά μας φορτώνουν ακόμη αρμοδιότητες χωρίς πόρους.