Τρίτη
9
Αύγουστος
TOP

ΠτΔ για Αρχαία Μεσσήνη: «Μια πόλη που διατηρεί ακούραστη και ζωντανή την παρουσία της μέσα στον χρόνο χάρη στον Πέτρο Θέμελη»

Περιπλανώμενη στην Αρχαία πόλη της Μεσσήνη η Κατερίνα Σακελλαροπούλου δήλωσε, σε ανάρτησή της στο instagram, εντυπωσιαμένη από την πόλη αυτή “που διατηρεί ακούραστη και ζωντανή την παρουσία της μέσα στον χρόνο” και η οποία συνδέεται άρρηκτα εδώ και 35 χρόνια με ένα πρόσωπο, αυτό του Πέτρου Θέμελου. Ο Έλληνας αρχαιολόγος ο οποίος, όπως επισημαίνει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει συνδέσει τη ζωή του εδώ και  35 χρόνια με αυτό το έργο και “αναδεικνύει την «ευανάγνωστη και παιδευτική», όπως την αποκαλεί, Μεσσήνη σε έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της πατρίδας μας.


Η ΠτΔ βρέθηκε στη Μεσσηνία και επίλεξε την αρχαία πόλη της Μεσσήνης για  να ξεκινήσει την περιοδεία της που έγινε με την ευκαιρία των εγκαινίων της εκθέσεως του ζωγράφου Χρήστου Μποκόρου στην Καλαμάτα. Επισκέφθηκε την μοναδική έκθεση παραδοσιακών φορεσιών στο Μουσείο “Βικτωρία Γ. Καρέλια» στον εκθεσιακό χώρο του Λυκείου Ελληνίδων Καλαμάτας.