Δευτέρα
27
Ιούνιος
TOP

Πύρινος όλεθρος – Μάχη στα μέτωπα σε Μάνη και Αρκαδία – Καλύτερη η εικόνα στη Μεσσηνία (pics-video)

Μετά από μια μάχη ημερών, ένα πρωινό μοιάζει να είναι καλύτερο με την κατάσταση με τα πύρινα μέτωπα. Ένας κίνδυνος που παραμένει τόσο σε ότι έχει να κάνει με τις αναζωπυρώσεις, όσο και σε ότι έχει να κάνει με την κατάσταση που αντικρίζει κανείς γύρω του.

ΠΥΡΙΝΟΣ ΟΛΕΘΡΟΣ

ΚΑΛΥΤΕΡΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΗΝ ΑΝΩ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Μια τεράστια έκταση στην Άνω Μεσσηνία παραδόθηκε στις φλόγες αφήνοντας πίσω της… μαυρίλα και μια καταστροφή. Αδιανόητες εικόνες στα χωριά μας και στα γύρω βουνά που παραδόθηκαν στη μανία της φωτιάς.

Το μέτωπο στο Δεσύλλα είναι σε ύφεση και η προσπάθεια που έγινε χθες βράδυ με αντιπυρικές ζώνες και το έργο πυρόσβεσης από κατοίκους και εθελοντές έφερε καρπούς.

ΠΩΣ ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΙΧΑΛΙΑΣ ΗΛ. ΝΤΟΝΑΣ

ΤΙ ΣΗΜΕΙΩΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΕΣΥΛΛΑ

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΥΧΤΑ

Στο σημείο παραμένουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής να επιχειρούν με 95 άτομα και συνολικά 25 οχήματα σε όλη την ζώνη. Το πύρινο μέτωπο μεταξύ Μεσσηνίας και Αρκαδίας συνεχίζει πια το καταστροφικό του έργο μέσα στο δάσος κάτω από το Δασοχώρι και κοντά στο χωριό Ίσσαρη.

ΚΑΛΥΤΕΡΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟ

Καλύτερη σήμερα και χωρίς μέτωπο η εικόνα στο Μαγκλαβά με μια όμως τεράστια έκταση καμένη.

ΣΥΛΛΗΨΗ 71ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΕΜΠΡΗΣΜΟ ΑΠΟ ΠΡΟΘΕΣΗ ΣΤΟ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟ

Σοκ προκαλεί η νέα περίπτωση που αφορά ηλικιωμένο που φέρεται να είναι υπαίτιος για εμπρησμό στην περιοχή του Βλαχόπουλου, στο βουνό του Μαγκλαβά όπου και ξέσπασε η φωτιά. Από τα όσα εξελίχθηκαν από το αρμόδιο τμήμα της Π.Υ. Γαργαλιάνων ένας 71χρονος κάτοικος της περιοχής φέρεται να εμπλέκεται στην εκδήλωση των πυρκαγιών που καίνε το τελευταίο διάστημα στην περιοχή.

(δείτε αναλυτικά εδώ)

Για το θέμα και την όλη κατάσταση μίλησε στην τηλεόραση BEST ο Αντιδήμαρχος Πύλου-Νέστορος

ΣΟΚ! ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΜΑΝΗ

Σε εξέλιξη παραμένει η φωτιά στην Ανατολική Μάνη της Λακωνίας, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετώπισαν αναζωπυρώσεις στην ευρύτερη ορεινή περιοχή του Κρυονερίου.

Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, που αποτελούνται από 88 πυροσβέστες με 25 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από νωρίς σήμερα το πρωί πραγματοποιούν ρίψεις νερού, δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα. Παράλληλα, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης.

ΚΡΙΣΙΜΗ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΜΑΝΗ

ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ

ΣΤΑΘΕΡΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΠΥΡΙΝΑ ΜΕΤΩΠΑ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΜΑΧΗ ΣΤΟ ΙΣΣΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

ΑΜΕΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΑΡΙΟΧΩΡΙ

Στο μεταξύ άμεση ήταν η κινητοποίηση όλων στην φωτιά που ξέσπασε στο Αριοχώρι χθες