Πέμπτη
20
Ιούνιος
TOP

Πυρκαγιά στα Κατσέϊκα – Έσβησε η φωτιά στη Θουρία

Η φωτιά που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή της Θουρίας σε γεωργική έκταση τέθηκε γρήγορη υπό έλεγχο και κατασβέσθηκε από τις πυροσβεστικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο.

Νωρίτερα, ο συναγερμός σήμανε ξανά στην Πυροσβεστική υπηρεσία για νέο μέτωπο αυτή τη φορά στην περιοχή Κατσέϊκά, κοντά στη Μονή βελανιδιάς όπου σπεύδουν αυτή την ώρα 4 οχήματα με 8 πυροσβέστες.

56 αγροτοδασικές πυρκαγιές σε 24 ώρες

Αξίζει να σημειωθεί ότι από χθές, 14 Απριλίου, μέχρι και σήμερα εκδηλώθηκαν 56 αγροτοδασικές πυρκαγιές. Από αυτές, οι 55 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη μία (1).

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Συλλήψεις και επιβολή διοικητικών προστίμων σε

Μεσσηνία, Λακωνία, Χίο, Λάρισα, Αχαΐα, Χανιά, Θάσο, Ξάνθη και Λευκάδα

  • Συνελήφθη σήμερα, 15 Απριλίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Γαργαλιάνων, ημεδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή «Χώνι» Τ.Κ. Ριζοχωρίου Κυπαρισσίας στη Μεσσηνία. Στον ανωτέρω επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, αξίας 500€.
  • Συνελήφθη σήμερα, 15 Απριλίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Μολάων, ημεδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς σε αγροτοδασική έκταση, στην Τ.Κ. Αγ.Νικολάου Μονεμβασιάς στη Λακωνία. Στον ανωτέρω επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, αξίας 500€.