Δευτέρα
22
Απρίλιος
TOP

“Έφυγε” ο Άρις Μπουλούκος – Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο γνωστός για τους αγώνες του για τη Δημοκρατία πρώην Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Μεσσηνίας, Αντιστράτηγος ε.α. Αριστόδημος( Άρις) Γεωργίου Μπουλούκος.

Γεννήθηκε το 1932 στην Καλαμάτα. Γιός του ΄Ηρωα Αντισυνταγματάρχη Γεωργίου Μπουλούκου, που έπεσε ηρωικά στα Στενά της Κλεισούρας στον Ελληνοιταλικό Πόλεμο. Ακολουθώντας την οικογενειακή παράδοση αποφοίτησε από τη Σχολή Ευελπίδων.

Ως Λοχαγός, συνεπής στις Δημοκρατικές Αρχές και Αξίες που πάντοτε υπηρέτησε, αποτάχθηκε και καταδικάστηκε για την υπόθεση ΑΣΠΙΔΑ . Πρωτοστάτησε στον αγώνα κατά της Δικτατορίας της 21ης Απριλίου.

Φυλακίστηκε, εξορίστηκε, βασανίστηκε στο ΕΑΤ/ΕΣΑ καθόλη τη διάρκεια της Δικτατορίας. Εκλεγόταν Βουλευτής από το 1977 έως το 1990.
Διετέλεσε πρόεδρος της Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων  και Πρόεδρος της Ένωσης Τέκνων Συγγενών και Φίλων Άταφων Νεκρών του Έπους 1940-41 .
Η κηδεία του θα γίνει στη γενέτειρά του Καλαμάτα.

Η κηδεία του θα τελεστεί στον τόπο καταγωγής του την Καλαμάτα.

Η ανακοίνωση της ΝΔ

«Η οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με θλίψη τον πρώην βουλευτή του κόμματος, επίτιμο Αντιστράτηγο ε.α. Αριστόδημο (Άρι) Γεωργίου Μπουλούκο.

Γεννήθηκε το 1932 στην Καλαμάτα και ήταν απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων. Αποτάχθηκε για τη συμμετοχή του στην υπόθεση «ΑΣΠΙΔΑ» και πρωτοστάτησε στους αγώνες κατά της δικτατορίας, για τους οποίους φυλακίστηκε, εξορίστηκε και βασανίστηκε στο ΕΑΤ/ΕΣΑ.

Από το 1977 έως το 1990 υπηρέτησε ως βουλευτής, με συνέπεια και ήθος την ιδιαίτερη Πατρίδα του τη Μεσσηνία, καθώς και τη B’ Περιφέρεια Αθηνών στις οποίες εκλεγόταν και αγωνίστηκε σταθερά για τα συμφέροντα της χώρας μας.

Διετέλεσε επίσης Πρόεδρος της Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων και Πρόεδρος της Ένωσης Τέκνων, Συγγενών και Φίλων Άταφων Νεκρών του Έπους 1940-41.

Στην οικογένειά του εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια».

Δήλωση του δημάρχου Καλαμάτας

Πληροφορούμενος τον θάνατο του πρώην Βουλευτή Μεσσηνίας Άρι Μπουλούκου, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο Καλαματιανός, πρώην Βουλευτής Μεσσηνίας, Αντιστράτηγος ε.α. Άρις Μπουλούκος.

Ο Άρις Μπουλούκος, γνωστός για τους αγώνες του για τη Δημοκρατία, καταδικάστηκε για την υπόθεση ΑΣΠΙΔΑ, ενώ πρωτοστάτησε στον αντιδικτατορικό αγώνα.

Τιμήθηκε από τους Μεσσήνιους καθώς εκλεγόταν Βουλευτής από το 1977 έως το 1990, ενώ διετέλεσε πρόεδρος της Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων και Πρόεδρος της Ένωσης Τέκνων Συγγενών και Φίλων Άταφων Νεκρών του Έπους 1940-41.

Συλλυπητήρια στους οικείους τους. Αιωνία η μνήμη του» .