Πέμπτη
18
Ιούλιος
TOP

Ρομά “χτυπούσαν” σπίτια και καταστήματα σε Τριφυλία και Πύλο – Χρησιμοποιούσαν κλεμμένες πινακίδες

Ρομά φέρεται να είναι οι θύτες… των κλοπών που έγιναν προ διμήνου σε περιοχές των δήμων Τριφυλίας και Πύλου – Νέστορος, με την ΕΛ.ΑΣ. να έχει εξιχνιάσει τα στοιχεία των τεσσάρων κλοπών και δυο αποπειρών που έγιναν στις δυο αυτές περιοχές.

Τα τέσσερα άτομα που κατηγορούνται είναι Ρομά, 20, 22, 25 και 38 ετών και είχαν συλληφθεί στις 3/5/24 από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου και όπως προέκυψε από την έρευνα οι ίδιοι είχαν διαπράξει κλοπές και σε περιοχές στην Τριφυλία και στην Πύλο. Μάλιστα για να αποφεύγουν του ελέγχου και της σύλληψης χρησιμοποιούσαν ΙΧ στο οποίο έβαζαν κλεμμένες πινακίδες!

Η πρώτη περίπτωση έλαβε χώρα στις 16 Απριλίου στο Καπλάνι του δήμου Πύλου -Νέστορος, όπου διέρρηξαν θύρα εισόδου καταστήματος εστίασης, ενώ το κατάστημα ήταν κλειστό και αφαίρεσαν νωπά κρέατα αξίας 650 ευρώ κι ένα τενεκέ λάδι αξίας 70 ευρώ.

Η δεύτερη περίπτωση έγινε στις 21/4/24 στο Βλαχόπουλο, όπου διέρρηξαν παράθυρο υπνοδωματίου οικείας και αφαίρεσαν 100 ευρώ.

Ακολούθησαν δυο περιπτώσεις κλοπής πινακίδων από οχήματα, στις 17/4 στη Μεσσήνη και στις 18/4 στη Γιάλοβα και δυο απόπειρες. Συγκεκριμένα στις 18/4 στο Λαγκούβαρδο, εισήλθαν από παράθυρο σε σπίτι όπου έγιναν αντιληπτοί από την ιδιοκτήτρια και τράπηκαν σε φυγή και δυο μέρες αργότερα (20/4) στη Μαραθούπολη, υπερπήδησαν περίφραξη και εισήλθαν σε αύλειο χώρο οικείας, όπου επίσης έγιναν αντιληπτοί από τους ενοίκους και τράπηκαν σε φυγή.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.

«Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, -4- περιπτώσεις κλοπών σε οικία, κατάστημα και οχήματα και -2- περιπτώσεις αποπειρών κλοπών σε οικίες, που έγιναν κατά το χρονικό διάστημα από 16.4.2024 και την 21.4.2024 στη Μεσσήνη και σε τοπικές κοινότητες των δήμων Τριφυλίας και Πύλου-Νέστορος. Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος -4- ημεδαπών, ηλικίας από 20 έως 38 ετών, αντίστοιχα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών.»