Τετάρτη
28
Φεβρουάριος
TOP

Ρώσοι δισεκατομμυριούχοι στέλνουν τα σούπερ γιοτ τους στις Μαλδίβες για να αποφύγουν τις κυρώσεις

Στις Μαλδίβες στέλνουν τα super yacht τους Ρώσοι δισεκατομμυριούχοι, καθώς σφίγγει ο κλοιός των κυρώσεων στον απόηχο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Τουλάχιστον πέντε σούπερ γιοτ που ανήκουν σε Ρώσους δισεκατομμυριούχους αγκυροβόλησαν ή έκαναν κρουαζιέρες την Τετάρτη στις Μαλδίβες, ένα νησιωτικό έθνος του Ινδικού Ωκεανού που δεν έχει υπογράψει συνθήκη έκδοσης με τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως έδειξαν στοιχεία παρακολούθησης πλοίων. Η άφιξη των πλοίων στο αρχιπέλαγος, στα ανοικτά των ακτών της Σρι Λάνκα, ακολουθεί την επιβολή αυστηρών δυτικών κυρώσεων στη Ρωσία, ως αντίποινα για την εισβολή της στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Το superyacht Clio, που ανήκει στον Όλεγκ Ντεριπάσκα, ιδρυτή του ρωσικού κολοσσού αλουμινίου Rusal, στον οποίο επιβλήθηκαν κυρώσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες το 2018, αγκυροβόλησε την Τετάρτη στην πρωτεύουσα Μαλέ, σύμφωνα με τη ναυτιλιακή βάση δεδομένων MarineTraffic.

Χάρτης του Bloomberg με τα σούπερ γιοτ των Ρώσων δισεκατομμυριούχων σε Μαλδίβες και Σεϋχέλλες
Το Titan, που ανήκει στον Αλεξάντερ Αβράμοφ, συνιδρυτή του παραγωγού χάλυβα Evraz, έφτασε στις 28 Φεβρουαρίου. Τρία άλλα γιοτ που ανήκουν σε Ρώσους δισεκατομμυριούχους εθεάθησαν να κάνουν κρουαζιέρες στα νερά των Μαλδίβων την Τετάρτη, ανάμεσά τους το μήκους 88 μέτρων Nirvana, ιδιοκτησίας του πλουσιότερου ανθρώπου στη Ρωσία, Βλαντίμιρ Ποτάνιν.

Τα περισσότερα πλοία εθεάθησαν τελευταία φορά αγκυροβολημένα σε λιμάνια της Μέσης Ανατολής νωρίτερα φέτος. Εκπρόσωπος της κυβέρνησης των Μαλδίβων δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ<p>Πηγή: <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr”>iefimerida.gr</a> – <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr/oikonomia/rosoi-disekatommyrioyhoi-soyper-giot-maldibes-kyroseis”>Ρώσοι δισεκατομμυριούχοι στέλνουν τα σούπερ γιοτ τους στις Μαλδίβες για να αποφύγουν τις κυρώσεις – iefimerida.gr</a></p>