Δευτέρα
22
Απρίλιος
TOP

Σε Σπάρτη και Καλαμάτα ο πρόεδρος του Ε.ΚΕ.Α. για αξιολόγηση της επάρκειας αίματος και την πορεία ανάκτησης των αποθεμάτων του

Στη Μεσσηνία θα βρεθεί το επόμενο διάστημα ο Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας. Σκοπός της επίσκεψης του Παναγιώτη Κατσίβελα είναι η αξιολόγηση της επάρκειας σε αίμα και η πορεία ανάκτησης των αποθεμάτων του στα νοσοκομεία του νομού.

Ειδικότερα, το υπηρεσιακό ταξίδι του στη Σπάρτη και την Καλαμάτα θα πραγματοποιηθεί με στόχο την αξιολόγηση της επάρκειας αίματος και την πορεία ανάκτησης των αποθεμάτων αίματος μετά την περίοδο των χριστουγεννιάτικων γιορτών. Επιπρόσθετα θα πραγματοποιηθούν και επισκέψεις στα στρατόπεδα που εδρεύουν στις εν θέματι πόλεις για την υποστήριξη του νέου προγράμματος στρατιωτικών εξορμήσεων που πραγματοποιεί το Ε.ΚΕ.Α. σε στρατόπεδα κατάταξης νεοσύλλεκτων, με στόχο την μεγαλύτερη δυνατή συλλογή αίματος με τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με το πρόγραμμά του, την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου ο κ. Κατσίβελας θα μεταβεί  στο Κ.Ε.Ε.Μ. Σπάρτης, στις 10 πμ, όπου θα διεξάγεται προγραμματισμένη αιμοδοσία και στο  Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας στις 12.30 πμ όπου θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με την Διοίκηση και τα στελέχη της ΝΥΑ του νοσοκομείου.

Την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου θα μεταβεί στο 9o Σύνταγμα Πεζικού (Στρατόπεδο Καλαμάτας) όπου θα διεξάγεται προγραμματισμένη αιμοδοσία στις 9 π.μ. και στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας στις 12.30 για συναντήσεις με τη  Διοίκηση, τη Δ/νση Αιμοδοσίας και προσωπικό της Ν.Υ. Αιμοδοσίας  Θα ακολουθήσει συνάντηση με εκπροσώπους των ΜΜΕ της πόλης.

Την Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με συλλόγους εθελοντών αιμοδοτών της Καλαμάτας (9.00πμ-12.00πμ) και θα ακολουθήσει επιστροφή οδικώς στην Αθήνα.