Τρίτη
16
Απρίλιος
TOP

Σεμινάριο για το marketing εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου στην Καλαμάτα

Δίωρο σεμινάριο για το marketing στο τυποποιημένο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, θα διεξαχθεί την Τρίτη 1η Μαρτίου στις 18:00, στις εγκαταστάσεις του ΕΛΓΟ-Δήμητρα, στην Καλαμάτα.

Το σεμινάριο διοργανώνεται στα πλαίσια του προγράμματος ARTOLIO (Profitable and Sustainable artisanal olive oil industry in the Mediterranean). Το ARTOLIO, το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για τη στήριξη μικρών ελαιοπαραγωγών σε όλη τη Μεσόγειο, μέρος του προγράμματος ENI CBC MED για τη διασυνοριακή συνεργασία στη Μεσόγειο, αποτελεί μια «πλατφόρμα» που αφορά στη λεκάνη της Μεσογείου με συμμετοχές φορέων από τις Μεσογειακές χώρες του Ισραήλ, της Ελλάδας, της Γαλλίας, της Κύπρου, της Παλαιστίνης, της Ιορδανίας και της Ισπανίας, και κύριο σκοπό έχει την αξιοποίηση και προώθηση της αγοράς εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου, επενδύοντας σε εξοπλισμό και γνώσεις σε παραδοσιακούς παραγωγούς ελαιολάδου και ιδιοκτήτες μικρών ελαιοτριβείων.

Το σεμινάριο θα εστιάσει στην αξία του εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου σαν προϊόν με μοναδικά χαρακτηριστικά και στις μεθόδους που μπορούν να αξιοποιήσουν επικοινωνιακά τα χαρακτηριστικά αυτά.

Θα παρουσιαστούν αρχές και μέθοδοι μάρκετινγκ και τεχνικές επικοινωνίας ειδικά για επιχειρήσεις εμπορίας εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου με σκοπό οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν μια ουσιαστική βάση για τον τρόπο που μπορούν να προωθήσουν το προϊόν τους.

Το σεμινάριο απευθύνεται στους ήδη συμμετέχοντες στο πρόγραμμα ARTOLIO αλλά και σε περιορισμένο αριθμό επιχειρηματιών του κλάδου και αγροτών, οι οποίοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην φόρμα https://forms.gle/NRfME45seQTsiJ7K6 ή να επικοινωνήσουν με το ΕΛΓΟ-Δήμητρα στο email [email protected] και στα τηλέφωνα 2721091984 και 2721029812 (υπεύθυνος προγράμματος κος Παναγιώτης Κάτσαρης).

Το σεμινάριο αποτελεί το πρώτο μιας σειράς σεμιναρίων που θα διοργανωθούν στο πλαίσιο του ARTOLIO και θα αφορούν την επιχειρηματικότητα της αγοράς ελαιολάδου.