Πέμπτη
25
Απρίλιος
TOP

Σήμερα στο #bestcinema… έρχεται ο “Σαμπάτα”

Η τηλεόραση BEST σας πάει Σινεμά! Κάθε Τρίτη και Παρασκευή, στις 22:30, απολαύστε επιλεγμένες ταινίες από την ταινιοθήκη της τηλεόρασης BEST.

Αυτή την Παρασκευή μια ταινία γουέστερν του 1969 σε σκηνοθεσία Τζανφράνκο Παρολίνι. Πρωταγωνιστεί ο Λι Βαν Κλιφ στον ομώνυμο ρόλο.

Πρόκειται για το πρώτο μέρος της Τριλογίας “Σαμπάτα”, με το δεύτερο μέρος να είναι το “Αντίος, Σαμπάτα” (1970) και να ολοκληρώνει την τριλογία “Η Επιστροφή του Σαμπάτα” (1971).

Περιγραφή: Στο Ντολτσέρτι Σίτι, μια μικρή πόλη του Τέξας, κάποια μέλη της υψηλής κοινωνίας θα ληστέψουν την τοπική τράπεζα του Στρατού με λεία 100 χιλιάδες δολάρια, για να μπορέσουν να αγοράσουν την έκταση, απ’ όπου σύντομα θα κατασκευαστεί ο καινούργιος σιδηρόδρομος. Στην πόλη όμως θα εμφανιστεί ο Σαμπάτα, ένας κυνηγός επικηρυγμένων. Ενώ πίνει στο σαλούν, μαθαίνει ότι έχει γίνει ληστεία στην τράπεζα. Ο τοπικός σερίφης θα προσφέρει ανταμοιβή 5.000 δολάρια, σε όποιον καταφέρει να εντοπίσει τους ληστές, γεγονός που δεν αφήνει αδιάφορο τον Σαμπάτα, ο οποίος θα ξεκινήσει να ψάχνει τους υπεράνω υποψίας ληστές της τράπεζας.

Σκηνοθεσία: Τζανφράνκο Παρολίνι

Πρωταγωνιστούν:  Λι Βαν Κλιφ, Γουίλιαμ Μπέργκερ, Ιγκνάσιο Σπάλα, Άλντο Κάλντι, Λίντα Βέρας, Φράνκο Ρέσελ, Αντόνιο Γκραντόλι, Κλαούντι Ουντάρι, Τζιάννι Ρίτσο

Διάρκεια:  106 λεπτά