Παρασκευή
1
Μάρτιος
TOP

Σοκάρουν τα στοιχεία για τα εργατικά δυστυχήματα στην Ελλάδα – Ραγδαία αύξηση το 2023

Ραγδαία αύξηση των εργατικών δυστυχημάτων καταγράφηκε το 2023 στην Ελλάδα με τη μακάβρια λίστα να αγγίζει τα 147 άτομα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Τεχνικών Επιχειρήσεων Ελλάδος.

Ο αντίστοιχος αριθμός των εργατικών δυστυχημάτων ολόκληρο το 2022 ήταν 104, κατά τα στοιχεία που παρουσιάζει η ΟΣΕΤΕΕ. Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, το 2018 οι νεκροί ήταν 46, 51 το 2019, 41 το 2020 και 31 το 2021.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδία, «η ραγδαία αύξηση των εργατικών δυστυχημάτων έχει θορυβήσει τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τους Συλλογικούς φορείς στην Ευρώπη». Ως αποτέλεσμα, «σε μία ένδειξη έμπρακτης στήριξης», όπως τονίζει η ΟΣΕΤΕΕ, αύριο Δευτέρα 9 Οκτωβρίου, στις 11:30 στο ξενοδοχείο Novus, στην Πλατεία Μεταξουργείου στην Αθήνα θα δοθεί συνέντευξη τύπου από τον συνομοσπονδιακό γραμματέα της ETUC Giulio Romani και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την ΥΑΕ και γραμματέα ΥΑΕ της ΓΣΕΕ Ανδρέα Στοϊμενίδη

«Στη συνέντευξη τύπου θα γίνει ανάδειξη του ζητήματος της ανθρωποθυσίας στους χώρους εργασίας και κατάθεση προτάσεων σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο. Θα ακολουθήσει Συνδιάσκεψη των αντιπροσώπων από τις χώρες της Ευρώπης για τη διερεύνηση των νέων αναδυόμενων κινδύνων στην Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία με μεγαλύτερη εστίαση στην Κλιματική Αλλαγή», καταλήγει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Τεχνικών Επιχειρήσεων Ελλάδος.

πηγη in.gr