Δευτέρα
5
Ιούνιος
TOP

Στ. Αραχωβίτης: «Άμεση στήριξη, ενίσχυση και αποκατάσταση των ζημιών στις πληγείσες περιοχές της πυρόπληκτης Ανατ. Μάνης»

Αναφορά προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας και Εσωτερικών κατέθεσε σήμερα, 28 Σεπτεμβρίου, ο βουλευτής Λακωνίας και Τομεάρχης Αγροτ. Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖ-Π.Σ Στ. Αραχωβίτης, με τις προτάσεις και τα αιτήματα της Συντονιστικής Επιτροπής Πυρόπληκτων του Δήμου Ανατ. Μάνης.

Μετά από πρόσκληση της Συντονιστικής Επιτροπής, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον βουλευτή, τον συντονιστή της ΟΜ Ανατ. Μάνης  Γ. Δαουτάκο και το μέλος της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Περ.Λαμπρινό στο Γύθειο την Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου, διάρκειας σχεδόν δυόμιση ωρών. Στη συζήτηση ήταν παρόντες από την πλευρά της Συντονιστικής Επιτροπής οι κ.κ. Δημ. Δημητριάδης, Τρ. Τσίγκας, Γ.Σταυράκος, Βασ. Βρουλίτης, Γ.Τζανετάκος, Θ. Αραπάκος, Ηλ. Καπουρελάκος και Β. Μπαγετάκου.

Την επόμενη ημέρα καταγράφηκαν οι θέσεις και οι προτάσεις της Επιτροπής των πυροπλήκτων Μανιατών τις οποίες, ως είχε αναλάβει ο κ. Αραχωβίτης την δέσμευση, κατέθεσε με αναφορά του στο προεδρείο της Βουλής.

Το κείμενο της αναφοράς και η επιστολή των πυροπλήκτων:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

     Για τους κ.κ. Υπουργούς

  • Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
  • Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας
  • Εσωτερικών

ΘΕΜΑ: “Άμεση στήριξη, ενίσχυση και αποκατάσταση των ζημιών στις πληγείσες περιοχές της πυρόπληκτης Ανατ. Μάνης”  

Ο βουλευτής Σταύρος Αραχωβίτης καταθέτει προς τους κ.κ. Υπουργούς Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας και Εσωτερικών αναφορά την Επιστολή της Συντονιστικής Επιτροπής Πυρόπληκτων του Δήμου Ανατ. Μάνης, όπου καταγράφονται οι προτάσεις τους για την άμεση αντιμετώπιση των καταστροφών που σημειώθηκαν στην αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή περιοχών του Δήμου Ανατ. Μάνης που έχουν κηρυχθεί σε καθεστώς εκτάκτου ανάγκης, το οποίο σημαίνει ότι δικαιούνται επίσπευση διαδικασιών και αποζημιώσεις.

Επισυνάπτεται η  ΕΠΙΣΤΟΛΗ_ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤ.ΕΠΙΤΡ.ΠΥΡΟΠΛ. ΔΗΜΟΥ ΑΝ.ΜΑΝΗΣ.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις σχετικές ενέργειες σας για το ποιες από τις προτάσεις αυτές προτίθεστε να υιοθετήσετε  και να με ενημερώσετε σχετικά.

Αθήνα, 28/9/2021

Ο καταθέτων Βουλευτής

Αραχωβίτης Σταύρος