Σάββατο
24
Φεβρουάριος
TOP

Στα μονοπάτια της Ναυμαχίας – Μαθητές Στ’ Δημοτικού δημιούργησαν ψηφιακό, ιστορικό μονοπάτι

Δελτίο Τύπου

Οι μαθητές της ΣΤ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πύλου «Αντώνη Σαμαράκη», δημιούργησαν ένα ψηφιακό, ιστορικό μονοπάτι για τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έντεκα (11) σταθμούς με διάφορες ενδιαφέρουσες πληροφορίες που θα σας ταξιδέψουν σε άλλες εποχές. Πιο συγκεκριμένα στη Ναυμαχία  του Ναυαρίνου.

Ο λόγος που δημιουργήθηκε, είναι γιατί όλοι όσοι την έχουν ακουστά θα πρέπει τουλάχιστον να γνωρίζουν το πότε έγινε, γιατί συνέβη, ποιοι πήραν μέρος και φυσικά που διαδραματίστηκε.

Για να συμμετέχετε χρειάζεται να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή Qr reader στο κινητό σας, ώστε να μπορέσετε να σκανάρετε τους κωδικούς Qr Code, οι οποίοι θα σας ταξιδέψουν 196 χρόνια προς τα πίσω. Προμηθευτείτε ένα χάρτη με τους έντεκα σταθμούς και περπατήστε στις γωνιές της πόλης για να βρείτε τα ξύλινα πινακιδάκια με τους κωδικούς Qr Code. Τους χάρτες μπορείτε να τους προμηθευτείτε από  το κάστρο της πόλης μας, από το Δημαρχείο και από τις ιστοσελίδες του σχολείου και του Δήμου.

Θα έχετε την ευκαιρία ακολουθώντας μια πανέμορφη διαδρομή να μάθετε κρυμμένα μυστικά και γεγονότα που σχετίζονται με τούτο τον τόπο. Οι σταθμοί θα είναι διαθέσιμοι για το κοινό ;από την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου μέχρι και το βράδυ της Κυριακής 22 Οκτωβρίου.

Από τους μαθητές της Στ΄  τάξης του 1ου Δημοτικού σχολείου Πύλου “Αντώνης Σαμαράκης”