Πέμπτη
13
Ιούνιος
TOP

Στη… φάκα πέντε διαρρήκτες που είχαν ρημάξει την Τριφυλία

Δύο Έλληνες 34 και 38 ετών και τρεις αλλοδαποί, δύο γυναίκες 19 και 43 ετών και ένας 32χρονος κατηγορούνται για 8 κλοπές και κάποιες ακόμη απόπειρες σε σπίτια στην ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας. Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα πέντε άτομα είχαν συστήσει  εγκληματική οργάνωση, και είχαν ήδη αποκομίσει από τα κλοπιμαία, περιουσιακό όφελος μεγαλύτερο των 10.000 ευρώ.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ 

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα συνδυαστικά στοιχεία αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2023 έως και το Μάρτιο του 2023, συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση με ιεραρχική δομή και διακριτούς ρόλους, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών.

Συγκεκριμένα, ο 34χρονος μαζί με τον 32χρονο, τον 38χρονο και τη 19χρονη, σε διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, διέπρατταν τις κλοπές, ενώ ο 38χρονος και η 19χρονη ήταν αυτοί που επέλεγαν τους παθόντες, επιλέγοντας κυρίως ηλικιωμένα άτομα, κατοπτεύοντας παράλληλα τις οικίες τους προκειμένου να διαπιστώσουν την απουσία τους. Στη συνέχεια η 43χρονη συμμετείχε στην απόκρυψη των κλοπιμαίων, στην κοινή της οικία με τον 34χρονο.

Ειδικότερα, διακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από την 15.1.2023 έως και την 12.3.2023, είχαν διαπράξει συνολικά -5- περιπτώσεις κλοπών και -3- περιπτώσεις αποπειρών κλοπών σε οικίες.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει, μεταξύ άλλων, χρυσαφικά, ηλεκτρικές συσκευές, εργαλεία, μέρος των οποίων βρέθηκε και αποδόθηκε, ενώ το παράνομο περιουσιακό όφελος που είχαν αποκομίσει ξεπερνά τις -10.000- ευρώ.

Τέλος, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -5- κινητά τηλέφωνα.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.