Σάββατο
15
Ιούνιος
TOP

Στη Μεσσήνη τον Απρίλιο η προκριματική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος μπάσκετ Νεανίδων 2022

Η οριστικοποίηση της φιλοξενίας της προκριματικής φάσης του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Νεανίδων από 15 έως 17 Απριλίου 2022 στο Κλειστό Γυμναστήριο Μεσσήνης, καθώς και η διερεύνεση των δυνατοτήτων διοργάνωσης αγώνων πανελλήνιου και διεθνούς επιπέδου και η λειτουργία προπονητικού camp διερευνήθηκαν στη προγραμματισμένη επίσκεψη που είχε την Τρίτη, 22 Μαρτίου στη Μεσσήνη, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Βαγγέλης Λιόλιος με τον δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο.

Οι δυο άνδρες συζήτησαν την ανάπτυξη δράσεων που προωθούν το άθλημα του μπάσκετ, τη μύηση των μικρών παιδιών στην καλαθοσφαίριση και στον αθλητισμό γενικότερα, καθώς και τις δυνατότητες διενέργειας αγώνων πανελλήνιου και διεθνούς επιπέδου αλλά και λειτουργίας προπονητικού camp.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ Σταύρος Κουκάκης, ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Θανάσης Μακαρούνης, το μέλος της Γιάννης Κουτραφούρης και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αθλητισμού Μπάμπης Μακρής.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος Μεσσήνης αναφέρθηκε στις υποδομές του Δήμου, στα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ και στο ανακαινισμένο Κλειστό Γυμναστήριο Μεσσήνης που έχει ήδη φιλοξενήσει διεθνές τουρνουά μπάσκετ. Επίσης, εξέφρασε την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να συνεργαστεί με την Ομοσπονδία για την πραγματοποίηση αγώνων στο Δήμο μας το προσεχές διάστημα.

Ο κ. Λιόλιος μίλησε για τις δυσκολίες του αθλητικού γίγνεσθαι και υπογράμμισε ότι ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι η καλλιέργεια αισθήματος ενότητας μεταξύ των αθλητικών σωματείων. Ακολούθως αναφέρθηκε σε ένα πρόγραμμα ενίσχυσης 150 προπονητηρίων ανά την Ελλάδα, όπου εκεί τα σωματεία μπάσκετ παράλληλα με τις προπονήσεις τους θα αναπτύξουν και εθελοντικές δράσεις.

Προς αυτή την κατεύθυνση ο κ. Αθανασόπουλος τόνισε ότι θα μπορούσε να ενταχθεί στο εν λόγω πρόγραμμα το ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ που γειτνιάζει με το Κλειστό Γυμναστήριο Μεσσήνης.