Κυριακή
26
Μάρτιος
TOP

Στη Μεσσηνία ο Βασίλης Κικίλιας -Στο επίκεντρο οι μεγάλες τουριστικές προκλήσεις

Οι μεγάλες προκλήσεις της Μεσσηνίας σε ότι έχει να κάνει με τις υποδομές -τελευταία εκείνη της παράκαμψης της Γιάλοβας- οι οποίες ανοίγουν διάπλατα τον δρόμο της τουριστικής ανάπτυξης, είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της κυβέρνησης.

Με πολλά τα ανοιχτά μέτωπα της δρομολόγησης των έργων (οδικό δίκτυο, αεροδρόμιο κλπ) οι προοπτικές που διαμορφώνονται είναι καθοριστικές στην κατεύθυνση της τουριστικής ανάπτυξης που τρέχει, αλλά και των πολλών ακόμη που έρχονται με οδηγό την Costa Navarino. Η Μεσσηνία ήταν άλλωστε και φέτος ένα σημείο αναφοράς στις επιλογές των επισκεπτών και στόχος είναι να αποτελεί ένα από τα δυναμικά τουριστικά επίκεντρα και τα επόμενα χρόνια.

Έτσι σε αυτή την κατεύθυνση αυτή μεγάλη σημασία αποκτά η διήμερη επίσκεψη του Υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια στην περιοχή. Ο κ. Κικίλιας θα βρεθεί στη Μεσσηνία  από 28 έως και 30 Οκτωβρίου, θα έχει πλειάδα επαφών αλλά και θα περιοδεύσει στο νομό καταγράφοντας και αποτυπώνοντας την κατάσταση, σε μια ανοιχτή διαβούλευση με τους φορείς και τους ανθρώπους του χώρου. Θα αποτελέσει τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης στους εορτασμούς για την Εθνική μας επέτειο.

Είναι δε χαρακτηριστικό πως πέραν των άλλων για τις 29 του μήνα αναμένεται στο Πνευματικό Κέντρο της Καλαμάτας να εξελιχθεί μια μεγάλη εκδήλωση με τον Υπουργό Τουρισμού ομιλητή με θέμα “Μεσσηνία, τουριστικός προορισμός όλο το χρόνο”, παρουσία μάλιστα και του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Η επιτάχυνση των έργων που έχουν δρομολογηθεί στην φάση πια της υλοποίησης αποτελούν για την κυβέρνηση την βασική πρόκληση, καθώς με αυτό τον τρόπο η ανάπτυξη της Μεσσηνίας πέρα από την ουσιαστική της συνεισφορά στους κατοίκους της με την διαμόρφωση καλύτερων συνθηκών αναμένεται να αποτελέσει και την βασικό συστατικό της τουριστικής “έκρηξης” που αναμένεται.