Τρίτη
9
Αύγουστος
TOP

Στην Καλαμάτα η μεγάλη δόξα του μπάσκετ Νίκος Φιλίππου – Η συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Θανάση Βασιλόπουλο (video-pics)

Τις ομορφιές της Μεσσηνίας απολαμβάνει μια μεγάλη δόξα του Ελληνικού μπάσκετ, ο Νίκος Φιλίππου. Ο πρώην καλαθοσφαιριστής, με την λαμπρή πορεία στην «χρυσή» γενιά που έκανε το μπάσκετ, εθνικό μας άθλημα, εντοπίστηκε από τον φακό της τηλεόρασης BEST, στην παραλία της Καλαμάτας, στο γνωστό καφέ-ζαχαροπλαστείο «Αθανασίου».

Εκεί από νωρίς είχε αναπτυχθεί μια εποικοδομητική συζήτηση παρουσία του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του Δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου και ορισμένων φίλων.

Φυσικά, πρώτο και κύριο σημείο αναφοράς στις κουβέντες όλων ήταν η κατάσταση με τις πυρκαγιές και κύρια τα όσα πρέπει να δρομολογηθούν για να προστατευθεί η περιοχή, και, ειδικά τα όσα πρέπει να γίνουν για τα έργα προστασίας και επαναφοράς των περιοχών που έχουν πληγεί. Άλλωστε ο κ. Σαμαράς ήταν από την πρώτη στιγμή στα μέτωπα της Μεσσηνίας νύχτα και μέρα, επισκεπτόμενος τις περιοχές και αποτυπώνοντας από κοντά την εικόνα για την κατάσταση που επικρατούσε.

Στο επίκεντρο έτσι μπήκαν και οι εξελίξεις με τις αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις με το αμέριστο ενδιαφέρον του πρώην Πρωθυπουργού για τα όσα παρουσιάστηκαν από τα στελέχη του «Μορέα» και τι ακριβώς περιλαμβάνει η πρόταση των 79 εκατ. ευρώ, που θα προστατεύσει την ζώνη της Καλαμάτας. Να σημειωθεί εδώ πως για τις κινήσεις του δήμου και τα όσα προωθούνται από τη δημοτική αρχή ο κ. Σαμαράς μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Θανάση Βασιλόπουλο.

Ωστόσο, η κουβέντα προσέγγισε πέρα από τα ζητήματα ανάπτυξης της μεσσηνιακής πρωτεύουσας και άλλα θέματα, με τον κ. Φιλίππου συνοδευόμενο από την σύζυγό του, σε δηλώσεις του να αναφέρεται στα σημαντικά βήματα, που δρομολογούνται για την αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών.

Εκεί στην κουβέντα – με διαπιστωμένο και το προσωπικό ενδιαφέρον που δείχνει ο κ. Σαμαράς στα όσα σηματοδοτεί η πρόταση για να αποκτήσει η Καλαμάτα ένα κλειστό ευρωπαϊκών προδιαγραφών – ο κ. Φιλίππου στάθηκε ιδιαίτερα σε αυτή την προοπτική, και, τα όσα αυτή μπορεί να φέρει ως ώθηση για την εκτίναξη της αθλητικής της αναφοράς και με τη φιλοξενία διοργανώσεων διεθνούς επιπέδου.

Παράλληλα, κλήθηκε σε ερώτησή μας να σχολιάσει και τις εξελίξεις στο Ελληνικό μπάσκετ και φυσικά τα της Εθνικής μας ομάδας, τη μεγάλη επιτυχία του Γιάννη Αντετοκούνμπο και τη νέα γενιά.