Κυριακή
2
Απρίλιος
TOP

Στις 5 Νοεμβρίου οι 2οι Αναπτυξιακοί Αγώνες Στίβου Πελοποννήσου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΓΣ Ακρίτας με την αιγίδα του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πελοποννήσου αναλαμβάνουν τη διοργάνωση των 2ων Αναπτυξιακών Αγώνων Στίβου Πελοποννήσου, το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022 από τις 14.00 μέχρι τις 18.00 στο Στάδιο Καλαμάτας.

Στους Αγώνες θα συμμετάσχουν πάνω από 300 παιδιά ηλικιών έως 15 ετών από πολλά αθλητικά σωματεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Οι 1οι Αναπτυξιακοί Αγώνες είχαν γίνει στις 18 Οκτωβρίου του 2020 στην Καλαμάτα, και είχαν σημειώσει μεγάλη επιτυχία, χάρη στην στήριξη του Δήμου Καλαμάτας.

Οι Αναπτυξιακοί Αγώνες έχουν σκοπό να δώσουν στα παιδιά της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου την δυνατότητα να αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο και να πετυχαίνουν καλύτερες επιδόσεις.

Επιπλέον, αποτελούν μεγάλη ευκαιρία για τα μικρά παιδιά που πρόσφατα είχαν την πρώτη τους επαφή με αγωνίσματα του κλασικού αθλητισμού, να συμμετέχουν σε μια όμορφη αθλητική γιορτή, με βάση την άμιλλα και το ευγενές αθλητικό πνεύμα.

Μεγάλο είναι το όφελος της πόλης από την προβολή σε πολλά αθλητικά και ειδησεογραφικά ΜΜΕ. 

Οι αγώνες θα είναι αφορμή να επισκεφτούν την Καλαμάτα πάνω από 1.000 άτομα, που είναι οι οικογένειες των παιδιών από άλλες πόλεις της Πελοποννήσου και μέλη των αθλητικών σωματείων. Ο κόσμος που θα έρθει στην Καλαμάτα για τους αγώνες θα προσφέρει οφέλη σε καταστήματα εμπορίου και εστίασης.

Σκοπός του Γ.Σ.ΑΚΡΙΤΑΣ 2016 είναι η συνεχής εξέλιξη και η καθιέρωσή του ως Πρότυπος Αθλητικός Σύλλογος, που εκτός από την ποιοτική προπόνηση οργανώνει δραστηριότητες για όλη την οικογένεια, σεμινάρια για την υγεία και τη διατροφή, δράσεις εθελοντικές κοινωνικής ευθύνης, ημερίδες και αγώνες για την ανάδειξη της Μεσσηνίας σε προορισμό αθλητικού προπονητικού τουρισμού.