Τετάρτη
24
Απρίλιος
TOP

Στο… κόκκινο η παραβατικότητα στη Μεσσηνία – 11 συλλήψεις για ναρκωτικά, κλοπές, ρευματοκλοπές, παραβιάσεις του Κ.Ο.Κ.

Πληθαίνουν τα φαινόμενα παραβατικότητας και στην περιοχή της Μεσσηνίας με τις αστυνομικές αρχές μετά από στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση να προχωρούν σε 11 συλλήψεις. Μεταξύ των συλληφθέντων και δυο εκ των φερόμενων ως δραστών για τους πυροβολισμούς στην Πιλαλίστρα της Μεσσήνης το μεσημέρι της Πέμπτης (8/2). Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, κυνηγετικό όπλο το οποίο έχει κλαπεί από τη Μεσσήνη στις 30/10/22, καθώς και 77 ναρκωτικά δισκία που βρέθηκαν στην κατοχή 59χρονης.

Οι δυο συλληφθέντες εκ των τεσσάρων ΡΟΜΑ που συμμετείχαν στο περιστατικό των πυροβολισμών στο χωριό της Πιλαλίστρας, 19χρονος και 30χρονος, κατηγορούνται  για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, άσκοπους πυροβολισμούς και κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ κατασχέθηκε το όχημα με το οποίο τέλεσαν την πράξη.

Ο 17χρονος που είχε διαφύγει από Ίδρυμα Αγωγής Βόλου και μαζί με έναν 16χρονο τη νύχτα της 8η Φεβρουαρίου είχαν κλέψει μια μοτοσικλέτα από την Καλαμάτα – η οποία βρέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της – είχαν προσπαθήσει να αφαιρέσουν μια δίκυκλη μοτοσικλέτα. Την ίδια βραδιά παραβίασαν την κεντρική είσοδο βιβλιοπωλείου απ’ όπου αφαίρεσαν 40 ευρώ και αποπειράθηκαν να παραβιάσουν την ίδια ημέρα ένα καθαριστήριο. Ένας άλλος 16χρονος, προσπάθησε να αφαιρέσει μοτοσικλέτα στη Μεσσήνη, την 5η Φεβρουαρίου, η οποία βρέθηκε αποδόθηκε. Στην ίδια επιχείρηση, συνελήφθησαν 23χρονος, 15χρονος, 45χρονος και 50χρονη για ρευματοκλοπή. Ο ανήλικος δεν είχε ταυτότητα.  Δίχως δίπλωμα εντοπίστηκαν να κυκλοφορούν ένας 19χρονος και ένας 60χρονος, Αλβανικής καταγωγής, στην περιοχή της Καλαμάτας.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών, σήμερα (9.2.2024) το πρωί, στη Μεσσήνη πραγματοποιήθηκε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση σε οικισμούς που διαβιούν άτομα με στοιχεία κοινωνικής ομοιογένειας.

Η επιχείρηση υλοποιήθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας και τις Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, Αρκαδίας και Λακωνίας.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν -11- άτομα για τα ακόλουθα αδικήματα:

  • -2- άτομα, για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, άσκοπους πυροβολισμούς και κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας,
  • -1- άτομο, για κλοπή τροχοφόρου, κλοπές και απόπειρες αυτών, το οποίο όπως προέκυψε είχε διαφύγει από Ίδρυμα Αγωγής,
  • -4- άτομα, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας, εκ των οποίων το ένα άτομο κατηγορείται και για στέρηση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας,
  • -1- άτομο, για ναρκωτικά,
  • -1- άτομο, για στέρηση δελτίου ταυτότητας και
  • -2- άτομα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Επιπλέον, εξιχνιάστηκαν -2- περιπτώσεις κλοπών τροχοφόρων, -1- περίπτωση κλοπής σε επιχείρηση, καθώς και -2- περιπτώσεις αποπειρών κλοπής, που είχαν γίνει κατά το χρονικό διάστημα από την 5.2.2024 έως και την 9.2.2024 στη Μεσσήνη και την Καλαμάτα. Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος -3- ημεδαπών, για κλοπές τροχοφόρων, κλοπές και απόπειρες αυτών.

Τέλος, στο πλαίσιο της επιχείρησης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • -1- κυνηγετικό όπλο, το οποίο όπως προέκυψε ήταν κλεμμένο,
  • -77- ναρκωτικά δισκία,
  • -2- δίκυκλες μοτοσικλέτες, οι οποίες είχαν κλαπεί και αποδόθηκαν στους ιδιόκτητες τους και
  • -1- όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.