Κυριακή
2
Οκτώβριος
TOP

Στοιχεία σοκ από το CDC για τους ανεμβολίαστους – Έχουν 11 φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από κορωνοϊό

Οι ανεμβολίαστοι έχουν 11 φορές περισσότερες πιθανότητες να χάσουν τη ζωή τους από κορωνοϊό σε σύγκριση με τους εμβολιασμένους.

Αυτό αναφέρει μεγάλη έρευνα των CDC, η οποία εξέτασε τα κρούσματα Covid-19, τις νοσηλείες και τους θανάτους σε 13 πολιτείες των ΗΠΑ «και βρήκε περαιτέρω αποδείξεις για τη δύναμη του εμβολιασμού», όπως δήλωσε ο διευθυντής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, Δρ. Rochelle Walensky, σε συνέντευξή του την Παρασκευή.

Κορωνοϊός: Τρομάζουν τα δεδομένα για τους ανεμβολίαστους
Περισσότερα από 600.000 κρούσματα Covid από τον Απρίλιο έως τα μέσα Ιουλίου αναλύθηκαν και συνδέθηκαν με την κατάσταση του εμβολιασμού. Όσοι δεν ήταν εμβολιασμένοι είχαν περίπου 4,5 φορές περισσότερες πιθανότητες να προσβληθούν από τον ιό, περισσότερες από 10 φορές περισσότερες πιθανότητες να νοσηλευτούν με τον ιό και 11 φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από τη νόσο.

Εμβολιασμός ανηλίκων στην ΕΕ-Τι δείχνουν τα στοιχεία του ECDC- Η θέση της Ελλάδας
Μια προηγούμενη μελέτη του CDC βασισμένη σε δεδομένα από 43.127 περιπτώσεις Covid στην κομητεία του Λος Άντζελες μεταξύ Μαΐου και Ιουλίου διαπίστωσε ότι οι ανεμβολίαστοι είχαν πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες να προσβληθούν από κορωνοϊό και ήταν 29 φορές πιο πιθανό να νοσηλευτούν με τον ιό.

«Ο εμβολιασμός λειτουργεί», είπε ο Walensky. «Έχουμε τα επιστημονικά εργαλεία που χρειαζόμαστε για να ανακάμψουμε από αυτή την πανδημία».

Πηγή: iefimerida.gr