Τρίτη
16
Απρίλιος
TOP

Στους δρόμους και οι εκπαιδευτικοί – 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στο παλιό δημαρχείο

Σε απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλεί τα μέλη του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας για την 28η Φεβρουαρίου, με σύνθημα κατά των μέτρων που σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει αντιλαϊκά.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΛΟΙ 28/2 ΣΤΗΝ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11:00 πμ, ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

 • ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΠΑΡΑΖ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Η περίοδος που βρισκόμαστε δεν σφραγίζεται μόνο από μπαράζ αντιεκπαιδευτικών μέτρων ενάντια σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης (ιδιωτικά ΑΕΙ, αξιολόγηση, Νομοσχέδιο για Τεχνική Εκπαίδευση, νέα σκληρά ταξικά εξεταστικά συστήματα, ΑΣΕΠ, κ.ά.) και την προώθηση αντιλαϊκών μέτρων (ακρίβεια, χτύπημα εργασιακών δικαιωμάτων με τους νόμους Χατζηδάκη και Γεωργιάδη, ιδιωτικοποιήσεις, κ.ά.) που θα ενταθούν, στο πλαίσιο αυστηρής τήρησης του Συμφώνου Σταθερότητας που επιβάλει η ΕΕ από το 2024, αλλά και τους αγώνες των φοιτητών και των αγροτών.

Ο αγώνας των φοιτητών με καταλήψεις και μαζικές Γενικές Συνελεύσεις και συγκεντρώσεις κάθε εβδομάδα με πανεκπαιδευτικά χαρακτηριστικά και τη συμμετοχή εκπαιδευτικών σωματείων και μαθητών, είναι ελπιδοφόρος για όλο το εργατικό λαϊκό κίνημα. Ελπίδα μας γεμίζει κι ο μεγάλος αγώνας των αγροτών με τα μπλόκα σε όλη τη χώρα.

Να ανατρέψουμε την επέλαση μέτρων!

 • Η κυβέρνηση της ΝΔ, παρακάμπτει το Σύνταγμα, καταργώντας το άρθρο 16, καταθέτει νομοσχέδιο ίδρυσης ιδιωτικών ΑΕΙ για την πλήρη ιδιωτικοποίηση – εμπορευματοποίηση – επιχειρηματικοποίηση του δημόσιου πανεπιστημίου.
 • Προανήγγειλαν νέα μέτρα για ψήφιση (διαγωνισμός ΑΣΕΠ που υπονομεύει τα πτυχία και την προϋπηρεσία, «ελεύθερη» επιλογή σχολείων που βαθαίνει την κατηγοριοποίηση σχολείων, εθνικό απολυτήριο συνδεδεμένο με την εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων).
 • Ξεκίνησαν νέο γύρο προώθησης της αξιολόγησης από τους διευθυντές σχολείων στα άλλα πεδία, έχουμε την μετατροπή των εκπαιδευτικών μέσω της αξιολόγησης σε πειθήνεια, υποταγμένα πολυεργαλεία.
 • Την ίδια στιγμή η ακρίβεια και οι αυξήσεις στην ενέργεια κάνουν ακόμα πιο δύσκολη τη διαβίωση των λαϊκών νοικοκυριών.
 • Ένα χρόνο μετά το έγκλημα των Τεμπών, δεν ξεχνάμε τους νεκρούς θύματα της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων, απαιτούμε να σταματήσουν να συγκαλύπτουν το έγκλημα.
 • Την ίδια στιγμή, η λωρίδα της Γάζας ισοπεδώνεται από τον ισραηλινό στρατό κατοχής, ενώ η πολεμική σύγκρουση επεκτείνεται με την εμπλοκή των ΗΠΑ σε Λίβανο, Υεμένη και αλλού.

Στις 27 Φλεβάρη εκδικάζεται η αγωγή του Υπουργείου Παιδείας ενάντια στην απεργία-αποχή ΔΟΕ και ΟΛΜΕ από την ατομική αξιολόγηση. Στις 29 Φλεβάρη, κατά πάσα πιθανότητα, ψηφίζεται το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ. Στις 28 Φλεβάρη κλείνει ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη. Εκτός της ΑΔΕΔΥ για εκείνη τη μέρα, πλήθος Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, σωματείων του ιδιωτικού τομέα έχουν κηρύξει απεργία.

Με το κεντρικό αίτημα «Τα κέρδη τους ενάντια στις ζωές μας» και «αυξήσεις για όλους τώρα», «όχι στην ιδιωτικοποίηση παιδείας και υγείας» να βγούμε στους δρόμους, γιατί μόνο έτσι θα ακουστεί η φωνή μας και θα αποκτήσει υλική δύναμη ο θυμός μας. Γιατί η πραγματική αντιπολίτευση σε αυτή την επίθεση μπορεί να είναι οι αγώνες μας, το μοναδικό φρένο στον οδοστρωτήρα που επελαύνει, η συλλογική μας δύναμη. Τίποτα άλλο.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 1. Οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να αντιμετωπισθεί στοιχειωδώς η ακρίβεια κι ο πληθωρισμός.
 2. ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΕΔΩ και ΤΩΡΑ των ΔΩΡΩΝ.
 3. Συλλογικές συμβάσεις για τους μισθούς μας.
 4. Κατάργηση του μισθολογικού παγώματος της διετίας 2016 – 17 .
 5. Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας.
 6. Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000€.
 7. Αύξηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας.
 8. Να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλοι οι κρίσιμοι δημόσιοι φορείς (υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, ασφάλιση κ.α) και να αναβαθμιστούν όλες οι αναγκαίες υποδομές.

Για το Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Λαδά Χριστίνα                                             Ψαλλίδας Διονύσης

.