Παρασκευή
1
Μάρτιος
TOP

Στους περιζήτητους προορισμούς για το Πάσχα η Καλαμάτα

Μεγάλη είναι οι ζήτηση για τα πακέτα του Πάσχα, εντός και εκτός Ελλάδας, όπως σημειώνουν τα τουριστικά γραφεία, που βλέπουν φέτος την αγορά των ταξιδιών να ανεβαίνει. Όπως λένε επίσης οι πληροφορίες, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες ετοιμάζονται για μια πολύ καλή σεζόν.

Σύμφωνα μάλιστα με την Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού (FedHatta), η ζήτηση για πασχαλινά πακέτα εσωτερικού και εξωτερικού είναι τριπλάσια έναντι του 2022 για την πασχαλινή περίοδο. Όπως εξηγούν οι ταξιδιωτικοί πράκτορες, οι περισσότερες κρατήσεις αφορούν ταξίδια στο εξωτερικό, με αναλογία 7 (εξωτερικό) προς 3 (Ελλάδα).

Όσον αφορά τους πιο περιζήτητους προορισμούς στο εσωτερικό της χώρας, η ζήτηση είναι αυξημένη για το Ναύπλιο, την Καστοριά, την Πιερία, τη Μεσσηνία, το Ξυλόκαστρο, τα Μετέωρα, το Πόρτο Χέλι, τα Ζαγοροχώρια αλλά και νησιωτικούς προορισμούς όπως η Κέρκυρα, η Ρόδος, η Πάτμος, η Κρήτη, η Ζάκυνθος, η Χίος, η Μυτιλήνη, η Σύρος, η Σκύρος, τα Κύθηρα.

Για ταξίδια στο εξωτερικό, οι Έλληνες προκρίνουν ευρωπαϊκούς προορισμούς όπως η Ιταλία, η Ιβηρική Χερσόνησος, η Ν. Γαλλία, το Παρίσι, η Βουδαπέστη, το Στρασβούργο, η Κύπρος, η Βιέννη, το Μπριζ, δεν λείπουν όμως και όσοι επιλέγουν μακρινούς προορισμούς και κυρίως τις ΗΠΑ, Ιεροσόλυμα, Αίγυπτο και Κωνσταντινούπολη βρίσκονται επίσης ψηλά στη λίστα των επιλογών.

Οι τιμές

Ενδεικτικά, οι τιμές για ομαδικά πακέτα, κατά μέσο όρο 4 ημερών, κυμαίνονται για τη Σαντορίνη στα 520 ευρώ συμπεριλαμβανομένων των μεταφορικών εξόδων ανά άτομο, για την Τήνο από 300 ευρώ, για την Κέρκυρα από 400 ευρώ περίπου, για το Ναύπλιο στα 320 ευρώ, ενώ για τη Βιέννη ξεκινούν από 650 ευρώ, για την Κροατία από 500 ευρώ, για το Παρίσι από 700 ευρώ, για το Μόναχο από 670 ευρώ.

“Η πλήρης ελευθερία ταξιδιών μετά από τα χρόνια της πανδημίας, εμπνέει τους Έλληνες να ταξιδέψουν και πάλι εντός και εκτός συνόρων, παρά την κρίση του κόστους ζωής και παρά τον αντίκτυπο που είχε στις μετακινήσεις το δυστύχημα των Τεμπών, ο οποίος φαίνεται να εξασθενεί. Η κίνηση του Πάσχα χαρακτηρίζεται από τα περισσότερα τουριστικά γραφεία ως ικανοποιητική, και αναμένουν ότι θα κορυφωθεί όσο πλησιάζουμε τη Μ. Εβδομάδα. Πρωταγωνιστής και φέτος την Κέρκυρα, η οποία είναι γνωστή για τα παραδοσιακά έθιμα του Πάσχα” σημειώνει η FedHatta.

Διαβάστε την συνέχεια του ρεπορτάζ από το www.thetoc.gr πατώντας εδώ