Σάββατο
16
Οκτώβριος
TOP

Super League 2: Τα προαπαιτούμενα για τις Β ομάδες – Αυτά αποφάσισε το ΔΣ

Οι αποφάσεις που πήρε το ΔΣ αναφορικά με την συμμετοχή των Β ομάδων στη νέα Super League 2.

H συμμετοχή των Β ομάδων στη νέα Super League 2 είναι «κλειδωμένη» καθώς ήδη προωθήθηκε και νομοθετική ρύθμιση για την ένταξη τους, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης.

Παρόλα αυτά το ΔΣ της SL2-FL στη τηλεδιάσκεψη της Τρίτης (15/6) πήρε αποφάσεις που αφορούν στη συμμετοχή τους στο νέο πρωτάθλημα.

H SL2-FL θέτει ως προαπαιτούμενα για την συμμετοχή των Β ομάδων τα εξής:

  1. Οι Β ομάδες να μην θεωρούνται μέλη του Συναιτερισμού. Να μετέχουν στο Δ.Σ. χωρίς δικαίωμα ψήφου και δίχως να έχουν συμμετοχή στα έσοδα (χορηγών ή τηλεοπτικά).
  2. Συμμετοχή τεσσάρων (4) Β ομάδων στην SL2 . Να υποβιβάζονται δυο ομάδες (ώστε να ανέβουν οι δυο πρωταθλητές) και ο 12ος της SL1 μπαράζ με τον SL2 για να ανέβει και τρίτος αν περάσει.
  3. Οι Β ομάδες να μη μετέχουν στα Play Off, αλλά να μετέχουν στα Play out.
  4. Να επιτρέπεται ο δανεισμός των ποδοσφαιριστών της SL2 στην SL1
  5. Οι Β ομάδες θα έχουν στο Φύλλο Αγώνα παίκτες έως 23 και τρεις μεγαλύτερους (από πέντε που ζητάει η SL1)
  6. Η ΕΠΟ να επιτρέπει σε Β ομάδες της SL2 τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής (έως 4)

Προαπαιτούμενο όλου του εγχειρήματος είναι να αποδεχθεί η SL1 δια της προκήρυξής της να υποβιβάζονται δυο (2) ομάδες από το πρωτάθλημά της απευθείας στην SL2 και η τρίτη από το τέλος να δίνει αγώνα μπαράζ με ομάδα της Super League 2.

Επιπλέον, το ΔΣ ζητά από την Super League 1 να συνδράμει για την εξεύρεση τηλεοπτικής στέγης και για το Πρωτάθλημα της SL2 για τρια (3) έτη.

πηγη