TOP

Συγκέντρωση ΚΚΕ του ΚΚΕ στην Μεσσηνία

δελτίο Τύπου

Συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Μεσσηνία και μήνυμα εκλογής κομμουνιστή βουλευτή στο Νομό

Μαζική προεκλογική συγκέντρωση πραγματοποίησε το ΚΚΕ στη Μεσσηνία. Από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής 12 Μάη, πλημμύρισε η πλατεία Όθωνος στη Καλαμάτα, από κόσμο όλων των ηλικιών. Με παλμό και συνθήματα, μεταφέρθηκε και στη Μεσσηνία το ελπιδοφόρο μήνυμα αποφασιστικής ενίσχυσης του ΚΚΕ στις επικείμενες εκλογές και της εκλογής κομμουνιστή βουλευτή στη Μεσσηνία.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από την Αμαλία Μπεσμπέα, φιλόλογο όπου μεταξύ άλλων τόνισε: “Όταν τελειώσουν οι εκλογές και ξαναρχίζει η πραγματική ζωή – στο χωράφι, στο εργοστάσιο, στο νοσοκομείο, στη σχολική αίθουσα, σε κάθε στίβο που δίνεται ο αγώνας της πραγματικής ζωής – μόνο το ΚΚΕ θα είναι παρόν, αδιαμφισβήτητα, αταλάντευτα και χωρίς αμφιβολία”.

Στη συνέχεια χαιρετισμό απεύθυνε ο Νίκος Κουτουμάνος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας. Μεταξύ άλλων είπε“Δεν θα κουραστούμε να λέμε ότι η επόμενη κυβέρνηση θα είναι χειρότερη από την προηγούμενη όποιο χρώμα και σύνθεση κι αν έχει. Θα είναι η χειρότερη κυβέρνηση που έχει περάσει και θα εφαρμόσει  την πιο άγρια αντιλαϊκή πολιτική.(…) Όποια κυβέρνηση και να βγει θα συνεχίσει την εφαρμογή της ΚΑΠ με τα γνωστά καταστροφικά αποτελέσματα ακόμα και σε εμβληματικές καλλιέργειες όπως η σταφίδα που ουσιαστικά τελειώνει από τη Μεσσηνία.

Όποια κυβέρνηση και να βγει θα συνεχίσει να θεωρεί παραβίαση της οικονομίας της αγοράς, την ελάχιστη εγγυημένη τιμή, βασικό αίτημα του αγροτικού κινήματος.  Αλλά θα συνεχίσει απροκάλυπτα να αποζημιώνει κάθε εξάμηνο την κοινοπραξία που διαχειρίζεται τον αυτοκινητόδρομο για μειωμένα έσοδα από τα διόδια, θα συνεχίσει να δίνει αφορολόγητο πετρέλαιο στους εφοπλιστές για να κινούν τα βαπόρια τους και πανάκριβο πετρέλαιο στους αγρότες για να πηγαίνουν στα χωράφια τους.

Όποια κυβέρνηση και να βγει θα συνεχίσει την πολιτική του διαίρει και βασίλευε στους αγρότες, αποζημιώνοντας τους με το σταγονόμετρο και με λεφτά που ήδη έχουν πληρώσει από τους φόρους τους. Θα συνεχίσει να τους εμπαίζει, όπως κάνει η σημερινή κυβέρνηση, ανακοινώνοντας αποζημιώσεις που τελικά ποτέ δεν δίνει, όπως για τους μελισσοκόμους που δεν τους δίνει ούτε τα ψίχουλα των 8 ευρώ ανά κυψέλη.

Όποια κυβέρνηση και να βγει θα διατηρήσει την απαράδεκτη συμφωνία με το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, που καθιστά το αεροδρόμιο Μεσσήνης διεθνές κέντρο εκπαίδευσης ΝΑΤΟικών πιλότων και ταυτόχρονα, “αναβαθμίζει” τη Μεσσήνη και την Καλαμάτα σε πολεμικό στόχο στο ενδεχόμενο γενίκευσης του πολέμου”.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας. Στην ομιλία του μεταξύ άλλων τόνισε:

Μεταφέρουμε μήνυμα αισιοδοξίας από όλη τη χώρα. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Να κάνουμε την έκπληξη, να τους αιφνιδιάσουμε με ψηλό ποσοστό του ΚΚΕ.

Όσο πλησιάζουμε στις εκλογές οξύνεται η αντιπαράθεση ανάμεσα στα αστικά κόμματα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και άλλα συμπληρώματα. Όσο πλησιάζουμε στις εκλογές οξύνεται η αντιπαράθεση ανάμεσα στα αστικά κόμματα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και άλλα συμπληρώματα.

ψήφισαν όλοι μαζί τα μνημόνια- να μην ξεχνάμε ΠΑΣΟΚ το πρώτο, ΝΔ το Δεύτερο μαζί με ΠΑΣΟΚ και το τρίτο το πιο φαρμακερό όλοι μαζί: ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ- ΝΔ- ΠΑΣΟΚ και άλλοι.

Σήμερα, αφού καυγαδίζουν για το ποιος μας έσωσε κοροϊδεύουν το λαό ότι τώρα είμαστε εκτός μνημονίου, ξεχνώντας σκόπιμα ότι ισχύουν όλοι οι μνημονιακοί νόμοι που τσακίζουν το λαό.

Σήμερα είναι έτοιμοι και συμφωνούν όλοι τους στα νέα χειρότερα μνημόνια που έρχονται όπως:

Ταμείο Ανάκαμψης, Επενδυτική Βαθμίδα, Σύμφωνο Σταθερότητας, καπιταλιστική ανάπτυξη, πρωτογενή πλεονάσματα, ευρωπαϊκή πράσινη συμφωνία.

Όλα αυτά αποτελούν ένα αντιλαϊκό πακέτο για την αύξηση των κερδών των λίγων και για την άθλια ζωή των πολλών. Ένα νέο υπερμνημόνιο.

Σας καλούμε, λοιπόν, να κλείσετε τα αυτιά σας στους εκβιασμούς και να κάνετε την ώρα της κάλπης, το μεγάλο βήμα. Σας περιμένουμε δίπλα μας, να βαδίσουμε μαζί στον ίδιο δρόμο της εντιμότητας. Να δώσουμε μαζί τις μεγάλες μάχες που έχει ανάγκη ο λαός μας.

Το σύστημα φοβάται μόνο το ΚΚΕ τους άλλους τους έχει στο χέρι.

– Γιατί δεσμεύεται μόνο από τα συμφέροντα του λαού. Οι άλλοι του κεφαλαίου.

– Γιατί παλεύει για να περάσει ο λαός στην αντεπίθεση για να κερδίσει κάποιες ανάσες.

– Γιατί έχει πρόγραμμα εξουσίας και διακυβέρνησης. Ναι το ΚΚΕ είναι έτοιμο να αναλάβει την ευθύνη του όταν ο λαός το επιλέξει σε μια εργατική- λαϊκή διακυβέρνηση όπου την εξουσία και τα κλειδιά της οικονομίας θα είναι στα χέρια του εργαζόμενου λαού.

– Γιατί ξέρουν ότι θα βρουν το μπελά τους με ένα δυνατό ΚΚΕ την επόμενη των εκλογών.

– Γιατί ξέρουν ότι ένα υψηλό ποσοστό του ΚΚΕ θα δώσει αισιοδοξία στο λαό, θα απελευθερώσει και άλλες λαϊκές δυνάμεις να μπουν πιο δυναμικά στον αγώνα.

Εμπρός λοιπόν όλοι στη μάχη να φθάσει παντού το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Παντού για να κάνουμε το φόβο τους εφιάλτη και τον εφιάλτη τους πραγματικότητα.

Εμείς δεν προσκυνήσαμε την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Σταθήκαμε όρθιοι στις θύελλες, σταθήκαμε στο πλευρό του λαού, δεν υποταχθήκαμε και σαλπίζουμε το δρόμο της ανατροπής του.

Αυτοί είμαστε και δε θα αλλάξουμε! Μόνοι τους και όλοι μας! Τώρα ΚΚΕ!

Στο τέλος παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές Μεσσηνίας του ΚΚΕ, καθώς και οι υποψήφιοι δήμαρχοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση, στους δήμους της Μεσσηνίας.

Συγκεκριμένα, το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στη Μεσσηνία αποτελείται από τους:

Καντζιλιέρη Χριστίνα

Κομπότη Άρη

 Κουκούμη Ειρήνη

Κουτουμάνο Νίκο

Νικολόπουλο Σπύρο

Σμυρνή Αργύρη

Χρηστέα Στέλλα

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι είναι:

·         Για τον Δήμο Καλαμάτας, ο Δημήτρης Οικονομάκος

·         Για τον Δήμο Μεσσήνης, ο Χρήστος Θεοδωρακόπουλος

·         Για τον Δήμο Δυτικής Μάνης, ο Άρης Κομπότης

·         Για τον Δήμο Πύλου – Νέστορος, ο Θάνος Ραδιώτης

·         Για τον Δήμο Τριφυλίας, η Κατερίνα Τσιγγάνου

·         Για τον Δήμο Οιχαλίας, ο Κώστας Ρεϊτζόπουλος