Πέμπτη
25
Απρίλιος
TOP

Συγκρατημένες οι προσδοκίες για τον τουρισμό – Τι σημείωσε ο Γ.Γ. της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας (video)

Ο τουρισμός ναι μεν ανοίγει στην ώρα του… ωστόσο η κίνηση εν όψει μιας εκ των σημαντικότερων περιόδων του χρόνου, αυτής του Πάσχα, επιτρέπει μόνο συγκρατημένες προσδοκίες για τον ξενοδοχειακό κλάδο. Τα μηνύματα στον τουρισμό δεν είναι αισιόδοξα κι αυτό οφείλεται στα προβλήματα που έχουν επιφέρει οι ανατιμήσεις και οι απανωτές αυξήσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες στο κόστος ζωής και στην καθημερινότητα των πολιτών.

Πόσο επηρεάζουν το τουριστικό προϊόν; Ο Γεν. Γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας σημειώνει πως οι επιπτώσεις είναι μεγάλες καθώς «ροκανίζει το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών και σαφέστατα θα μας επηρεάσουν» την ίδια ώρα που ο ξενοδοχειακός κλάδος θα επιδιώξει να κρατήσει τις τιμές. «Θα συγκρατηθούν και θεωρώ πως πρέπει να συγκρατηθούν οι τιμές. Μια λελογισμένη αύξηση κάπου μπορεί να υπάρξει. Από την πλευρά τους οι επιχειρήσεις θα πρέπει να δουν τα κόστη και πως να τα συμπιέσουν χωρίς αυτό να έχει επίπτωση στην ποιότητα». Το προηγούμενο διάστημα μικρή ανάσα έδωσε ο σχολικός τουρισμός που ελέω πανδημίας απουσίασε τα δυο προηγούμενα χρόνια, κι όπως σημείωσε ο Πατριαρχέας πρόκειται για μια μορφή τουρισμού η οποία «…φαίνεται να ανακάμπτει».

Οι πρώτες εικόνες έδειξαν πως το Πάσχα θα «προχωράει καλά», όμως, κινείται «με πιο αργούς ρυθμούς απ’ ότι θα θέλαμε. Οπωσδήποτε θα δούμε κόσμος στην Καλαμάτα, δεν ξέρω εάν θα τον δούμε στα ξενοδοχεία…»

Η Πελοπόννησος κεντρίζει το ενδιαφέρον του βρετανικού τουριστικού κοινού, καθώς και της γερμανικής αγοράς με αρκετές ελπίδες να αφορούν στην αύξηση των ροών από τις ΗΠΑ. Ως βασική στόχευση παραμένει ο εγχώριος τουρισμός που αποτελεί το 70%.

Δυναμικό άνοιγμα για το «Messinia Icon»

Με νέες ποιοτικές υπηρεσίες και υποδομές που προσελκύουν όλο και περισσότερους επισκέπτες στην περιοχή συμβάλλοντας παράλληλα στην τοπική οικονομία, το 5 αστέρων «Messinia Icon» είναι έτοιμο να υποδεχθεί επισκέπτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας και το εξωτερικό. Συνεχίζει να προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου με προτεραιότητα τόσο στη διαμονή και στη διατροφή.

Με μοναδικού κάλλους θέα, σύγχρονες υποδομές, εξαιρετική κουζίνα για γευστικές εμπειρίες, μοναδικές στιγμές χαλάρωσης στο Cocktail Lounge και στο κέντρο ευεξίας. Ένα παζλ εμπειριών για τους επισκέπτες του «Messinia Icon» τις οποίες θα πάρουν φεύγοντας στις αποσκευές τους…