Κυριακή
25
Φεβρουάριος
TOP

Σύλλογος εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας για 17 Νοέμβρη: 49 χρονιά μετά ο αγώνας για εργασία με δικαιώματα, δημοσιά εκπαίδευση και ελευθέρια συνεχίζεται

Σε συγκέντρωση – πορεία καλεί τα μέλη του Σύλλογος εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου, στις 7:00 μμ στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Το κάλεσμα του συλλόγου: “49 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τον ηρωικό αγώνα της νεολαίας, την εξέγερση του Πολυτεχνείου ενάντια στη χούντα, τον Νοέμβριο του 1973. Η εμβληματική εξέγερση του Πολυτεχνείου μένει στη μνήμη μας σαν την κορύφωση των αγώνων του λαού για να απαλλαχθεί από τη χούντα των συνταγματαρχών και τη δικτατορία της 21ης Απριλίου.

Το  μήνυμά του, πάντα επίκαιρο, βρίσκει τη συνέχειά του και στους αγώνες του σήμερα. Στους αγώνες τους για την αποτροπή των κυβερνητικών πολιτικών ξεθεμελιώματος της δημόσιας εκπαίδευσης μέσω των νόμων της «αξιολόγησης», των νόμων της κατηγοριοποίησης και της εξαφάνισης κάθε έννοιας δημοκρατίας στον χώρο των σχολείων. Ο αγώνας για εργασία, για ποιοτική, δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων μας, για δημόσια δωρεάν υγεία, για την προάσπιση και διεύρυνση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δημοκρατικών ελευθεριών παραμένει αταλάντευτος.

Η επίθεση της κυβέρνησης ενάντια σε κάθε μορφωτικό-εργασιακό  δικαίωμα που έχει μείνει όρθιο, ενάντια στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και ιστορικές κατακτήσεις όπως η 8ωρη εργασία, ενάντια στο δικαίωμα για αξιοπρεπή διαβίωση μέσα από τους καθηλωμένους πάνω από 10 χρόνια, μισθούς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, καθιστούν χρέος μας προς τους αγωνιστές του Νοεμβρίου του 1973 τον δυναμικό και δίχως υποχώρηση αγώνα.

Τιμάμε το Πολυτεχνείο  και συνεχίζουμε, με εφόδιο το μήνυμά του, για να γίνει ο αγώνας που δίνουμε σήμερα πιο αποτελεσματικός. Το σύνθημα του Πολυτεχνείου για «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» παραμένει ανεξίτηλο.

Οι εκπαιδευτικοί  μαζί με τους μαθητές, τους γονείς και όλους τους εργαζόμενους συναντιόμαστε στον δρόμο του αγώνα για  μόρφωση,  υγεία, ζωή και δουλειά που μας αξίζουν!

Συγκέντρωση-πορεία :ΠΕΜΠΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ΣΤΙΣ 7:00 μμ

ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ!

 

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

 

Η Πρόεδρος                                                    Ο Γεν. Γραμματέας

Λαδά  Χριστίνα                                                     Ψαλλίδας Διονύσιος”