Τρίτη
16
Αύγουστος
TOP

Συνάντηση Μάκαρη – Ένωσης Συλλόγων γονέων για τις σχολικές υποδομές του δήμου Καλαμάτας

Επί τάπητος όλα τα ζητήματα που αφορούν στις σχολικές μονάδες του δήμου Καλαμάτας τέθηκαν στη συνάντηση του Μανώλη Μάκαρη με το νέο ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων .

Ειδικότερα, κατά την διάρκεια της συζήτησης ετέθησαν τα κάτωθι θέματα:

  1. Ο δήμος Καλαμάτας οφείλει να θέσει σε πρώτη προτεραιότητα τις σχολικές υποδομές. Συγκεκριμένα θα πρέπει να γίνει συνολικός εκσυγχρονισμός των σχολικών μονάδων ή κατασκευή νέων σε περίπτωση που τα προβλήματα είναι δυσεπίλυτα (πχ Πολυκλαδικό). Θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια και την υγιεινή των σχολικών εγκαταστάσεων . Θα πρέπει να υπάρξει μια συνεχιζόμενη καταγραφή των προβλημάτων συντήρησης με την δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας η οποία θα ενημερώνεται από τον αντίστοιχο  σύλλογο διδασκόντων και τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων. Ο δήμος οφείλει να παρεμβαίνει άμεσα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων.
  2. Προτάθηκε η συνεργασία με την ιατρική κοινότητα για την διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων για σημαντικά θέματα πχ αγωγή υγείας , διατροφή, προαγωνιστικός καρδιολογικός έλεγχος, πρόγραμμα πρόληψης καπνίσματος κλπ.

3.Στο πλαίσιο της ένταξης της Καλαμάτας στις 100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις θα πρέπει να  υπάρξει πρόταση ενεργειακής αξιοποίησης των σχολικών κτιρίων προς όφελος των αντίστοιχων σχολικών μονάδων.

Μανώλης Μάκαρης

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «Ανοιχτός Δήμος -Ενεργοί Πολίτες»

Διευθυντής Καρδιολογικής Κλινικής Γ.Ν.Μεσσηνίας