Δευτέρα
11
Δεκέμβριος
TOP

Συνάντηση στο Υπ. Υποδομών για την πορεία του έργου του αγωγού ύδρευσης Φ800 (video)

Με τον Υφυπουργό αρμόδιο για τις Υποδομές, Γιώργο Καραγιάννη, συναντήθηκαν προχθές στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος και ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος.

Αντικείμενο της προγραμματισμένης συνάντησης η πορεία υλοποίησης του έργου «Αντικατάσταση κεντρικού αγωγού μεταφοράς νερού από τις πηγές της Τ.Κ. Πηδήματος μέχρι την Καλαμάτα – Μεσσήνη», το οποίο χρηματοδοτείται μέσω του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης». Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για έργο που εξυπηρετεί τις ανάγκες υδροδότησης του Δήμου Καλαμάτας, καθώς και αναγκών υδροδότησης των Δήμων Μεσσήνης και Δυτικής Μάνης.

Υπήρξε ενημέρωση για την έως σήμερα πορεία του έργου, του οποίου τα συνοδά έργα καθώς και ο αγωγός από το Ασπρόχωμα έως τη Μεσσήνη βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.

Επί τάπητος, ωστόσο, τέθηκε το σημαντικό ζήτημα της εκτόξευσης των τιμών που αφορούν στον κύριο αγωγό Φ800, θέμα για το οποίο έχει υπάρξει σχετική ενημέρωση σε όλους τους συναρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες.

Όπως έγινε γνωστό από τον Υφυπουργό, τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε αναθεώρηση τιμών που περιλαμβάνει και το εν λόγω υλικό του έργου, της τάξεως του 25%. Σημειώνεται, επίσης, ότι το τελευταίο διάστημα διαφαίνεται μια σημαντική αποκλιμάκωση στις τιμές.

Σε αυτή την κατεύθυνση, υπάρχει στενή συνεργασία, Υπουργείου, Δήμων, αναδόχου εταιρείας, προκειμένου να εξευρεθούν οι κατάλληλες λύσεις ώστε το έργο να συνεχίσει να εκτελείται δίχως προβλήματα, έως την ολοκλήρωσή του.