Παρασκευή
21
Ιούνιος
TOP

Συνεχίζεται το έργο βελτίωσης του εξωτερικού αγωγού ύδρευσης από τις πηγές Μπάρκα στο Κουρτάκι έως Βελίκα

Με ικανοποιητικούς ρυθμούς ξεκίνησε το έργο Βελτίωσης – αντικατάστασης του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης από πηγές Μπάρκα στο Κουρτάκι έως Βελίκα. Αυτό διαπιστώθηκε κατά τη σημερινή αυτοψία που πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Σπύρο Κοντοθανάση, τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜ Αναστάσιο Βλαχοδημητρόπουλο και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Κατασκευάζεται νέο εξωτερικό δίκτυο μήκους 17 χλμ. περίπου το οποίο θα αντικαταστήσει το υπάρχον που παρουσιάζει συχνές βλάβες και ένα τμήμα του είναι από αμίαντο. Από τις πηγές «Μπάρκα» υδρεύονται οι οικισμοί Κουρτάκι, Άνω Δροσιά, Δροσιά, Δάρα, Νερόμυλος, Καρποφόρα, Δάφνη, Ριζόμυλος και Βελίκα. Το έργο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης με προϋπολογισμό 2.803.225,81 ευρώ.

«Διαπιστώσαμε σήμερα πως ο ανάδοχος εκτελεί τις εργασίες με γρήγορους ρυθμούς, γεγονός που μας ικανοποιεί ιδιαιτέρως. Με το έργο αυτό επιτυγχάνουμε την ορθή διαχείριση και διασφάλιση των υδατικών μας αναγκών, ενώ με την ολοκλήρωσή του θα συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος, στην προστασία της δημόσιας υγείας και στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Ήταν βασική μας επιδίωξη η εξασφάλιση χρηματοδότησης για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, η περάτωση του οποίου θα καλύψει υδρευτικές ανάγκες που αυξάνονται κατά τη θερινή περίοδο», δήλωσε ο Δήμαρχος Μεσσήνης μετά την αυτοψία που διενήργησε στο έργο.