Παρασκευή
23
Φεβρουάριος
TOP

Σύσκεψη σωματείων εργαζομένων για τον συντονισμό δράσεων κατά της ακρίβειας και των νέων φορολογικών επιβαρύνσεων

Δελτίο Τύπου

Καλούμε όλα τα σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, σε σύσκεψη τη Δευτέρα 4 Δεκέμβρη στις 7μμ στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, να οργανώσουμε τον αγώνα μας για την αύξηση του εισοδήματός μας, ενάντια στη φοροληστεία και την ακρίβεια που το λεηλατούν, για την ενίσχυση των νοσοκομείων, της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Δεν γίνεται να μείνουμε θεατές απέναντι στα μεγάλα και πολύ οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι οι εργαζόμενοι.

Η ακρίβεια πλέον ακουμπά όλα τα είδη καθημερινής κατανάλωσης, τα τρόφιμα, την ενέργεια (ρεύμα, φυσικό αέριο, πετρέλαιο, καύσιμα), τα απλησίαστα ενοίκια και τις δόσεις δανείων που συνεχώς αυξάνουν, τα υπέρογκα έξοδα για τροφεία, για αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες που καλύπτουν τις ανάγκες των οικογενειών μας. Οι κουτσουρεμένοι μισθοί με δυσκολία καλύπτουν τις πρώτες μέρες του μήνα. Τα διάφορα “pass”, τα “καλάθια” και οι “μειωμένες τιμές” δεν αποτελούν λύση.

Τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας της Μεσσηνίας  είναι στα όρια τους. Κλινικές είναι έτοιμες να βάλουν λουκέτο, χειρουργεία αναστέλλονται, θεραπείες αναβάλλονται.

 

Ως εδώ με την κυβερνητική κοροϊδία

Τα παίρνουν από εμάς και τα δίνουν στους εργοδότες

Αυτή την πολιτική εκφράζει και ο φετινός προϋπολογισμός που συνεχίζει το δρόμο των πλεονασμάτων μέσω της βαριάς φορολογίας που μας επιβάλει. Εμείς πληρώνουμε το 95% των φόρων και οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι απολαμβάνουν προκλητική φοροασυλία την ίδια στιγμή που διατηρούν τους χαμηλούς μισθούς, δεν πληρώνουν υπερωρίες. Μόνο οι 150 εισηγμένες εταιρείες στο χρηματιστήριο είχαν αύξηση κερδών 302% σε έναν χρόνο, που αναλογεί στο μισό ΑΕΠ της χώρας.

Η κυβέρνηση και οι επιχειρηματικοί όμιλοι δεν είναι ανίκητοι

Η πάλη των εργαζόμενων και του λαού, ο συντονισμός και η κοινή δράση των σωματείων μπορεί να φρενάρει τα εγκληματικά σχέδια κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων.

Καλούμε τα σωματεία, τους εργαζόμενους σε συντονισμένο αγώνα για:

§  Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Να δυναμώσει η πάλη για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Επαναφορά των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα στους δημοσίους υπαλλήλους και στους συνταξιούχους.

§  Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, πετρελαίου θέρμανσης καθώς και στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα.

§  Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στην ενέργεια καθώς και του ΦΠΑ στην ενέργεια και σε όλα τα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα.

§  Αφορολόγητο όριο 12.000€ προσαυξημένο κατά 3.000€ για κάθε παιδί.

§  Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

§  Καμία χρηματοδότηση – Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στο μακελειό των λαών στη Μέση Ανατολή και στην Ουκρανία.

§  Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, για την προστασία από φυσικές καταστροφές. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους αυτούς τους κρίσιμους τομείς.

§  Να σταματήσει, εδώ και τώρα, το αίσχος των πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών και της μικρής επαγγελματικής στέγης.