Δευτέρα
11
Δεκέμβριος
TOP

Συζήτηση εργασίας των φορέων & των επαγγελματιών του τουρισμού από το ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού (WTD 2022), το ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ, διοργάνωσε μια επαγγελματική συνάντηση (συζήτηση) με τη συμμετοχή των επαγγελματιών του τουρισμού και της εστίασης της Μεσσηνίας. Στην εξαιρετικά εποικοδομητική συνάντηση παρευρέθηκαν και τοποθετήθηκαν ενημερώνοντας για τις θέσεις τους στα ζητήματα της τουριστικής ανάπτυξης του τόπου μας,  εκπρόσωποι φορέων όπως η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, κα Άννα Καλογεροπούλου, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος του Δήμου Καλαμάτας, κ. Νίκος Μπασακίδης, ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας, κ. Δημήτριος Πατριαρχέας  και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης & Αναψυχής Καλαμάτας, κ.Νίκος Μαλαπέτσας.

Η 27η Σεπτεμβρίου εκάστου έτους, έχει καθιερωθεί ως  ημέρα εορτασμού του τουρισμού σε παγκόσμιο επίπεδο και φέτος είχε ως κεντρικό θέμα το σύνθημα “Rethink TOURISM” – επανεξετάζοντας τον τουρισμό.

Στα πλαίσια αυτά και χάρη στην πρωτοβουλία του ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ,  ξενοδόχοι και στελέχη ξενοδοχείων αλλά κι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων εστίασης & αναψυχής από όλη την Μεσσηνία, σε μια διευρυμένη κι αντιπροσωπευτική σύνθεση, τοποθετήθηκαν σε θέματα όπως:

– ανασκόπηση της τουριστικής σεζόν 2022

– προσδοκίες για την επερχόμενη τουριστική σεζόν 2023

– αγορές «κλειδιά» για τον τουρισμό της Μεσσηνίας

– παθογένειες και δομικά προβλήματα του κλάδου

– της συνεχούς και δια βίου εκπαίδευσης και κατάρτισης

και βέβαια για την σημαντικότερη πρόκληση που αντιμετωπίζει ο κλάδος του τουρισμού, αυτή της έλλειψης εργαζομένων

Όπως αναφέρθηκε στη συζήτηση, απώτερος στόχος είναι η διοργάνωση μια ευρύτερης συνάντησης εργασίας – στις αρχές Φεβρουαρίου- με τη συμμετοχή όλο και περισσότερων φορέων και παραγωγικών δυνάμεων του Νομού Μεσσηνίας.