Πέμπτη
6
Οκτώβριος
TOP

Τα έκαναν… πλημμύρα με τα πολιτικά «παιχνίδια» πάνω από την Καλαμάτα -Eυθεία αμφισβήτηση από Νίκα στη ΜΠΕ (video)

Σε ένα θέμα που οι πολιτικές επιδιώξεις είναι εκείνες που κυριαρχούν, ανάμεσα σε διαγκωνισμούς και άλλες… εντυπώσεις και με το βλέμμα στις εκλογές -όσο και εάν θέλουν κάποιοι να μην το αποδεχθούν στο προσκήνιο- κατόρθωσαν να θέσουν σε κίνδυνο την όποια προοπτική της πόλης και ένα έργο της τάξης των 80 εκατ. ευρώ, μπαίνοντας στην θέση του “ειδικού” και υπηρετώντας προσωπικές και άλλες… επιδιώξεις.

Σε ένα θέμα που θα έπρεπε να ενώνει και όχι να διχάζει -μια και έτσι επιδίωξαν εξαρχής με τις… σημαίες, τις… ομάδες και τις… κατευθύνσεις κέντρα και παράκεντρα- φθάσαμε στο σημείο μιας συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, που έγιναν τα όσα… μύρια μπορούσαν να γίνουν, με την απόφαση να είναι αναβολή και βλέπουμε… (δείτε εδώ και εδώ)

Και τώρα στην αναμονή της αξιολόγησης από επιτροπή που θα κάνει σε 40 ημέρες όσα έγιναν σε 4 χρόνια και δεν… έγιναν σε αλλεπάλληλες συσκέψεις που προηγήθηκαν ο Π. Νίκας επιχείρησε απόψε -στην συνέντευξη τύπου που δόθηκε με αφορμή τα 14,3 εκατ. ευρώ έργων στη Μεσσηνία (δείτε εδώ)- να θέσει σε ευθεία αμφισβήτηση την ΜΠΕ και να πετάξει το μπαλάκι στο Υπουργείο ως προς την υλοποίηση. Την ώρα που σημείωνε πως “θα δούμε, υπάρχουν καλά σημεία, δε λέω όχι” ταυτόχρονα αποδομούσε τα στοιχεία της ΜΠΕ μιλώντας για το Νέδοντα που δεν… πλημμυρίζει, και την Φαρών που πλημμυρίζει…

Βέβαια, τα ζητήματα είναι πολύ περισσότερα στο… παρασκήνιο και έχουν αυτά πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον, ωστόσο η ελπίδα είναι πως οι όποιες επιδιώξεις δεν θα αποβούν αρνητικές και θα κυριαρχήσει στο τέλος -ακόμη και μέσα από αυτές τις επιλογές Νίκα- η συνέπεια στην ευθύνη που έχουν όλοι απέναντι στους πολίτες.