Πέμπτη
6
Οκτώβριος
TOP

Πλημμύρα… επιδιώξεων και εντυπώσεων -Απίστευτο πολιτικό «παιχνίδι» στο Περιφερειακό στην «πλάτη» του δήμου Καλαμάτας (video)

Τα όσα διαδραματίστηκαν στην χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου μοιάζουν με μια… κακοπαιγμένη πολιτική “παράσταση” στις “πλάτες” του δήμου Καλαμάτας, και κύρια, στις πλάτες των πολιτών. Των πολιτών που αγωνιούν και που ορισμένοι σήμερα επί… μακρόν έπαιξαν ένα πολιτικό “παιχνίδι” εντυπώσεων και διαγκωνισμών για την… επόμενη μέρα, χωρίς να τους παρέχουν αυτό που θα έπρεπε να προτάξουν, την αντιπλημμυρική θωράκιση της Καλαμάτας, με ένα τεράστιο έργο που έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

Μόνο που η επόμενη μέρα του κινδύνου της πλημμυρικής απειλής κραυγάζει και παρ’ όλα αυτά όλοι ως “ειδικοί” ψέλλιζαν… παρατηρήσεις για να μην συμφωνήσουν ούτε καν μεταξύ τους, αλλά και έγιναν συμμέτοχοι σε κάτι που ξεκίνησε… ανορθόδοξα και κατέληξε με πολλές διαπιστώσεις.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΕ ΦΟΡΤΙΣΜΕΝΟ ΚΛΙΜΑ

Η συνεδρίαση ήταν εξαρχής φορτισμένη λόγω της… τακτικής που επέλεξε η πλειοψηφία να μην καταθέσει πρόταση και να ακουστεί πρώτα ο μελετητής και μετά να μιλήσουν! Στους… τακτικισμούς αυτούς που είναι ασυνήθιστοι στην ακολουθία του ΠΕΣΥ αντέδρασαν οι μειοψηφίες οι οποίες και στοιχειοθέτησαν μια σειρά από λόγους που δεν θα πρέπει να… συμβεί αυτό. Ακούστηκαν εδώ πολλά με κύριο εκείνο της αναφοράς του Περιφερειάρχη να… μηδενίσει πολιτικά και προσωπικά την όποια άποψη θα κατέθετε ο εισηγητής της παράταξής του, αναφέροντας πως αυτός θα πει το ποια πρόταση θα γίνει. (δείτε εδώ).

ΟΙ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΜΕΛΕΤΗΤΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ

Αφού ακολούθησαν αντιδράσεις και… κραυγές που πήγαν αλλού την κουβέντα και μετά από την… κλασική πια αντιπαράθεση φθάσαμε στο σημείο να ακούμε τα απίθανα. Πάσης “φύσεως” και “κοπής” ειδικοί επί παντού επιστητού να καταθέτουν προτάσεις ως… αντιπλημμυρολόγοι και την περιφερειακή αρχή, την ώρα που οι απαντήσεις από την πλευρά του Μελετητή ήταν κυριολεκτικά καθοριστικές (δείτε εδώ).

Ήρθε ακολούθως η στοχευμένη με αξιώσεις και “κόκκινες γραμμές” τοποθέτηση του Δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου που έθεσε και το σώμα προ των ευθυνών του να μην χαθεί μια ευκαιρία να έχει η Καλαμάτα πλήρη αντιπλημμυρική θωράκιση (δείτε εδώ).

Ο ΤΖΑΜΟΥΡΑΝΗΣ ΩΣ “ΛΑΓΟΣ” ΤΟΥ ΝΙΚΑ

Αλλά το… συμφέρον της πόλης για ορισμένους είχε άλλη, ανάγνωση. Ανάγνωση που περνούσε μέσα από τα όσα έθεσε ο Επικεφαλής της Ελάσσονος Μειοψηφίας του Δ.Σ. Καλαμάτας, Βασίλης Τζαμουράνης, ως πρόταση!!! Ο κ. Τζαμουράνης λοιπόν είπε να βγει μια επιτροπή να συζητήσει την πρόταση και είχε βρει και τον καθηγητή του ΕΜΠ με τον οποίο είχε συζητήσει και δεχόταν!!! Αλήθεια ποιος του έδωσε το… πράσινο φως; Ποιον εκπροσωπούσε; Ως τι; (δείτε εδώ)

Η ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ

Πριν ακόμη υπάρξει η καταληκτική απάντηση είχε υπάρξει η πρόβλεψη από το Νίκο Μπελογιάννη, για το εάν ο κ. Τζαμουράνης με αυτή του την πρόταση κλήθηκε να παίξει το ρόλο του πολιτικού “λαγού”. Σημειωτέον όλα αυτά εξελίσσονταν κατά την διάρκεια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της τηλεόρασης BEST και λίγο αργότερα ήρθαν όλα να επιβεβαιωθούν με την πρόταση που κατέθεσε ο κ. Νίκας που ήταν ακριβώς το ίδιο… μιλητό του κ. Τζαμουράνη. Η σκοπιμότητα προφανής, όπως σημείωσε ο Ν. Μπελογιάννης, το ενορχηστρωμένο πολιτικό “παιχνίδι” ενάντια στον Δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ, ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ “ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ”

Ωστόσο δεν ήταν μόνο αυτά εκείνα που αναφέρθηκαν από τους υπηρεσιακούς τον κ. Γιαννακέα και τον κ. Χατζή (που άλλα σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στην συνεδρίαση είχαν παρουσιάσει στην αρχική τους πρόταση) τουλάχιστον προκάλεσαν αλγεινή εντύπωση ως προς τις επικλήσεις του ότι ο Νέδοντας δίνει πλημμύρες με… άλλη συχνότητα ετών – βέβαια και στην Μάνδρα τα ίδια… λέγανε κάποιοι άλλοι και μετά μετρούσαν 24 νεκρούς!!!- και όσον αφορά άλλα τεχνικά ζητήματα που τα αποδόμησε ένα προς ένας ο κ. Μίχας ξανά (δείτε εδώ).

Κι αυτό βέβαια είχε και πολλές πολιτικές προεκτάσεις που οι υπεκφυγές της πλειοψηφίας έδωσαν το περιθώριο στον Π. Τατούλη να της… εκμεταλλευτεί και την παράταξη της πλειοψηφίας να πασχίζει να διαμορφώσει μια πρόταση που δεν έβρισκε τον κοινό τόπο ανάμεσα σε αυτά που είχε καταθέσει και ο Γ. Δέδες. Ο κ. Νίκας μιλούσε για αναβολή 40 ημερών στην απόφαση και μια… εξωθεσμική επιτροπή με τον Καθηγητή Κουτσογιάννη, στα όσα είχε πει νωρίτερα ο κ. Τζαμουράνης. Βέβαια, το πως θα αποφασίσουν σε 40 ημέρες όταν δεν κατάφεραν να… αποφασίσουν με κάθε τρόπο σε καμιά δεκαριά συσκέψεις και τόσα χρόνια μελέτης….

ΔΥΟ ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ, ΔΥΟ… ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – “ΕΣΩΣΑΝ” ΝΙΚΑ ΟΙ ΠΕΤΡΑΚΟΣ, ΔΡΟΥΓΚΑΣ, ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΡΑΛΛΗΣ

Τελικά, λίγο μετά τις 11:30 και από πολλές… ερμηνείες διαφορετικές έγιναν δύο ψηφοφορίες!!! Πράγματα… που προκαλούν… θαυμασμό για τα παρατράγουδα!!! Η πρώτη ψηφοφορία έφερε την πρόταση Δέδε με 20-18 που το ΠΕΣΥ αποφασίζει να επανέλθει στους μελετητές και να εξεταστούν 5 σημεία και να γίνει ξανά συζήτηση. Ξανά μετρήθηκαν και… αποφάσισαν δεύτερη ψηφοφορία όπου πέρασε η πρόταση για αναβολή του κ. Νίκα με το να γίνει επιτροπή με 21 υπέρ της αναβολής, 20 για την κοινή πρόταση και 1 λευκό. Τον κ. Νίκα τον “έσωσαν” με την διαφοροποίησή τους οι Πετράκος, Δρούγκας, Λυμπεροπούλου (ψήφισαν υπέρ της αναβολής) και Ράλλης (ψήφισε λευκό).

Όλα όσα έγιναν στο ΠΕΣΥ δείτε λεπτό προς λεπτό στο παρακάτω video: