TOP

Τα μεγάλα έργα της Πελοποννήσου στον «πάγο» και οι «λαγοί με πετραχήλια» ξανά… εξαγγέλλονται (video)

Ευτυχώς που υπάρχει και ο αθλητισμός για να νιώσουν οι Έλληνες μια ηθική ανάταση κόντρα στη μιζέρια που κατακλύζει την καθημερινότητα και τα αρκετά προβλήματα, αφού είναι ο μόνος που φέρνει την «ηθική ανάταση και… Ανάσταση». Αυτό σημείωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Μπελογιάννης, σχολιάζοντας την επιτυχία του Παναθηναϊκού με την κατάκτηση του 7ου Ευρωπαϊκού τροπαίου για να ευχηθεί καλή επιτυχία και στον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό, στο UEFA Europa Conference League.

Στρέφοντας το βλέμμα ωστόσο στα θέματα που «καίνε» κι έχουν να κάνουν με τις διεκδικήσεις σε αυτοδιοικητικό επίπεδο, ορμώμενος από την ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην Μεγαλόπολη για τον δρόμο Μεγαλόπολη – Αρχαία Ολυμπία ο Διευθυντής της Τηλεόρασης BEST καυτηρίασε ορισμένα σημεία… λέγοντας πως όλα αυτά γίνονται την ώρα που «τεράστια έργα στην Πελοπόννησο δεν προχωρούν» ούτε…με αίτηση, ανοίγουν νέα μέτωπα υπό τον φόβο πάντοτε να πάρουν θέση κι αυτά στο ράφι! «Καλή η διεκδίκηση του δημάρχου, δεν ξέρω οι άλλοι τι έχουν πει. Ο Αβραμόπουλος τι είπε; Δεν το συνειδητοποίησα. Από την Ηλεία στην Αρκαδία; Δεν ξέρω τι πλάνο έχουν βάλει στο μυαλό τους. Δεν μπορούν να προχωρήσουν τα έργα κι αυτοί πάνε και εξαγγέλλουν κι άλλα! Αντί να κοιτάξουν να αναβαθμίσουν την περιοχή άμεσα με έργα… τάζουν λαγούς με πετραχήλια!

Εντύπωση μου κάνει… Θα γίνει ο δρόμος αυτός, και ο από κάτω: το Καλό Νερό – Τσακώνα; Με εξαίρεση τον Καφαντάρη που αναφέρθηκε στην Αδριατική οδό, και μπράβο του, δεν μιλάει κανένας; Ο δήμαρχος Μεγαλόπολης καλά κάνει και διεκδικεί. Οι υπόλοιποι; Πήγαν να διεκδικήσουν τον δρόμο Καλό Νερό – Τσακώνα;», Για να επισημάνει και άλλα ζητήματα που ανέκυψαν. «Έχουν πάει από την Οιχαλία να λένε για τον δρόμο, αλλά από εδώ να μην έχουν πάει να μιλήσουν για το Καλό Νερό – Τσακώνα για το οποίο απομένουν ορισμένες απαλλοτριώσεις;»

Ο ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΩΝ… ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΝΑ ΧΕΙΡΑΣ…

«Και πανταχού παρών ο Νίκας…» σημείωσε ο Νίκος Μπελογιάννης εκφράζοντας την απορία του για την στάση του πρώην περιφερειάρχη Πελοποννήσου που εν μέσω ομιλιών «έβγαλε την εφημερίδα… Δεν τον συγκρατεί κάποιος σε αυτό τον κατήφορο της αλαζονείας;

Δρόμοι, αεροδρόμια, οδικά έργα, φράγματα, έργα ύδρευσης που ακόμα δεν έχουν προχωρήσει ή αποπερατωθεί με τον κίνδυνο ορατό. «Δεν έχουν ξεκινήσει το δρόμο Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος Μεθώνη, το αεροδρόμιο το έχουν εξαγγείλει από το 2019», είπε ο διευθυντής της τηλεόρασης BEST.

«Πραγματικά με αφήνει άφωνο που αυτή τη στιγμή εκκρεμούν έργα τεράστια… Τι να πω για τα Δερβενάκια; Τον Ευρώτα; Και πάνε να ανοίξουν θέμα άλλο…», καλώντας τους αυτοδιοικητικούς εκπροσώπους της περιοχής σε συστράτευση ώστε «να υπάρχει μια σύσσωμη διεκδίκηση από Τριφυλία, Μεσσηνία, Αρκαδία να τελειώσει ο δρόμος, αυτό το δυτικό μέτωπο που κλείνει το δαχτυλίδι μέχρι την Τσακώνα», βάζοντας βεβαίως την περιοχή της Μεγαλόπολης στο επίκεντρο λόγω ΣΔΑΜ και απολιγνιτοποίησης.

Αναμένοντας, τέλος, και την έλευση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκου Παπαθανάση στην Περιφέρεια για «να δούμε τί θα πει κι αυτός» προέτρεψε «να μην βάζουμε πάρα πολλά πράγματα στο τραπέζι» και ευχήθηκε «τα καλύτερα σε όλους».