Παρασκευή
22
Νοέμβριος
TOP

Τα Ναρκωτικά ως κοινωνικό φαινόμενο-Επιστημονική & Αστυνομική προσέγγιση – Ενημερωτική εκδήλωση στην Καλαμάτα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Τα Ναρκωτικά ως κοινωνικό φαινόμενο-Επιστημονική & Αστυνομική προσέγγιση» και συνδιοργανώθηκε από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας και τον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, η Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας και ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας, συνδιοργάνωσαν χθες (18.11.2022) στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Τα Ναρκωτικά ως κοινωνικό φαινόμενο -Επιστημονική & Αστυνομική προσέγγιση».

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου, Ταξίαρχος Παναγιώτης Πούπουζας, καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και επεσήμανε ότι τα ναρκωτικά αποτελούν ένα σοβαρό, μακροχρόνιο και δυσεπίλυτο φαινόμενο κοινωνικής παθογένειας, ένα σύνθετο πρόβλημα με ποικίλες συνιστώσες και η αποτελεσματική αντιμετώπισή του καθιστά αναγκαία τη συνεχή και ουσιαστική συνεργασία μεταξύ των αρμόδιων φορέων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης χαιρετισμούς απεύθυναν ο Πανοσιολογιότατος πατήρ Αλέξιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Βασίλειος Καπέλιος, ο Δήμαρχος Καλαμάτας ο κ. Αθανάσιος Βασιλόπουλος και ο ιατρός κ. Βασίλειος Χρυσαυγής, ως εκπρόσωπος του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας.

 

Ακολούθησαν εισηγήσεις από:

  • την κα Αγγελική Ρουμελιώτου – Πούπουζα, Επιμελήτρια Ανηλίκων του Δικαστηρίου Ανηλίκων Καλαμάτας,
  • την κα Αικατερίνη Ρέμη, Ιατρό Γενικής Ιατρικής και υπεύθυνη της μονάδας ΟΚΑΝΑ Καλαμάτας,
  • τον Αστυνόμο Β’ Αναστάσιο Δεληγιάννη, Τμηματάρχη του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας,
  • την Υπαστυνόμο Β’ Νίκη Πανοπούλου, Ψυχολόγο της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Στόχος της εκδήλωσης, ήταν η ευαισθητοποίηση και η πληροφόρηση των πολιτών στο θέμα των εξαρτήσεων, καθώς και η ανάλυση των ναρκωτικών ως κοινωνικό φαινόμενο, προσεγγίζοντας το τόσο επιστημονικά όσο και αστυνομικά. Η κοινή μας δράση με τον Ιατρικό Σύλλογο, σε συνδυασμό με την εξαιρετικά σημαντική εισήγηση από πλευράς του νομικού συστήματος, αποδεικνύει ότι η συνεργασία των συναρμόδιων φορέων συνιστά το αντίδοτο στη μάστιγα των ναρκωτικών.

Υπενθυμίζεται ότι η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στο θέμα των εξαρτήσεων, ενώ θα συνεχίσει και στο μέλλον να αναλαμβάνει παρόμοιες δράσεις που αναδεικνύουν τον ουσιαστικό ρόλο της Ελληνικής Αστυνομίας, με στόχο την ανάπτυξη διαύλου άμεσης και διαρκούς επικοινωνίας με τους πολίτες.