Τρίτη
6
Δεκέμβριος
TOP

Τα… στρογγυλεύει ο Νίκας για την ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας

Τη στιγμή που πολλοί μπερδεύουν το νόημα του «Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης» ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας και όλων φυσικά των αντίστοιχων προϊόντων με τις ποσότητες και μια σειρά από δεδομένα και καταστάσεις που δε σχετίζονται σε καμία περίπτωση με τα ΠΟΠ, αίσθηση προκαλεί η στάση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος επιχειρεί να… στρογγυλέψει τα πράγματα, με τις δηλώσεις ωστόσο και τη στάση του για το προϊόν αν μη τι άλλο, να εγείρουν ερωτήματα.
«Νομίζω πρέπει να κυριαρχήσει η λογική, η σύνεση και η σωφροσύνη. Δεν μου αρέσουν ούτε οι κραυγές ούτε η ψηφοθηρία. Το Μεσολόγγι παράγει 40.000 τόνους ελιές, η Λαμία το ίδιο, η Σπάρτη 35.000 με τάσεις ανόδου και η Μεσσηνία μόλις 3.500  τόνους εκ των οποίων λίγες ποσότητες εξάγονται. Η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού, ούτε «θα», ούτε… κραυγές», είπε μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης που τόνισε πως δεν μπορεί και ο κ. Αποστόλου και ο κ. Γεωργαντάς να έχουν στήσει μηχανισμό εξόντωσης κάποιων και σε αντίθεση με όσα είπε αρχικά, αλλά συνδυαστικά και με τη στάση του στο θέμα της σταφίδας, μόνο αναπάντητα ερωτήματα αφήνουν και προβληματισμό.

Σχολιάζοντας και αυτές τις… απίθανες δηλώσεις του περιφερειάρχη, ο διευθυντής της τηλεόρασης BEST Νίκος Μπελογιάννης κάλεσε τον κ. Νίκα να απαντήσει αν όλοι οι φορείς του τόπου, βουλευτές, αυτοδιοικητικοί και άλλοι, λαϊκίζουν από το περασμένο Σάββατο οπότε και ελήφθη η απόφαση Γεωργαντά και είναι σύσσωμοι στα… κάγκελα. «Αν θα ήταν δήμαρχος Καλαμάτας θα είχε… σκοτώσει όλον τον κόσμο. Τώρα το παίζει… στρογγυλός!
Ναι, έχουν μεγαλύτερη ποσότητα, γιατί δεν τις πουλάνε ως ελιές Σπάρτης για παράδειγμα; Η Ένωση έκανε το… άνοιγμα να διευρυνθεί το ΠΟΠ Καλαμάτας και να περιοριστεί σε αυτούς τους νομούς, ούτε στην Αίγυπτο, ούτε στην Τυνησία. Δεν έχετε καταλάβει ότι επιτρέπεται πια να εισάγονται ελιές από τρίτες χώρες κι έτσι θα πέσει η τιμή κι εμείς που έχουμε λιγότερες ποσότητες, θα πληρώσουμε την ξεφτίλα;», ανέφερε ο Νίκος Μπελογιάννης, τονίζοντας πως ο περιφερειάρχης που ήταν για χρόνια δήμαρχος στην Καλαμάτα, θα έπρεπε να ήταν ο πρώτος που θα βρισκόταν στη σύσκεψη των φορέων, αλλά προφανώς, ενοχλήθηκε που τη σύσκεψη αυτή, τη συγκάλεσε ο δήμαρχος Καλαμάτας, τον οποίο όπως ανέφερε, θέλει να απαξιώσει.