Σάββατο
1
Οκτώβριος
TOP

Τα βλέμματα στην Καλαμάτα για το Αναπτυξιακό Συνέδριο -Ώρα προοπτικής και δεσμεύσεων (video)

Με αντικείμενο το νέο ΕΣΠΑ και όσα φέρνει για την Ελλάδα για τον καθένα ξεχωριστά, με εξαιρετικό πολιτικό ενδιαφέρον αναμένεται το Αναπτυξιακό Συνέδριο που θα γίνει στην Καλαμάτα στις 16 και 17 Ιουνίου 2022. Και πάνω από όλα και για τις απαντήσεις που σχετίζονται με τα ζητήματα και τις στοχεύσεις στην περιοχή της Πελοποννήσου και ειδικά της Μεσσηνίας.

Η πρώτη ημέρα του συνεδρίου θα λάβει χώρα στην κεντρική σκηνή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, όπου χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για να ακολουθήσουν οι εναρκτήριες τοποθετήσεις από τον Παναγιώτη Νίκα Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, την Ελίσα Φερέιρα Επίτροπο Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων -Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον Άδωνι Γεωργιάδη υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Με ενδιαφέρον αναμένονται και οι ομιλίες των Γιάννη Τσακίρη υφυπουργού Ανάπτυξης και επενδύσεων, Νίκου Παπαθανάση αναπληρωτή υπουργού ανάπτυξης και επενδύσεων και Χρίστου Δήμα υφυπουργού έρευνας και τεχνολογίας, με επίκεντρο τους στόχους, τους πόρους και τις διαδικασίες που αφορούν στο νέο ΕΣΠΑ καθώς και του η ομιλία για την «Περιφερειακή Ανάπτυξη στο προσκήνιο» του Απόστολου Τζιτζικώστα προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα μεταφερθούν ακολούθως στο συνεδριακό κέντρο του Ξενοδοχείου Elite με θεματικές συναντήσεις που αφορούν στην «Επιχειρηματικότητα ως καταλύτη της αναπτυξιακής διαδικασίας», στην «Αναβάθμιση των δημόσιων υποδομών», την «Ενδυνάμωση της κοινωνικής ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής» και τη «Σχεδίαση της χωρικής ανάπτυξης».

Οι εργασίες του συνεδρίου θα ολοκληρωθούν το μεσημέρι της Παρασκευής, 17 Ιουνίου.