Δευτέρα
21
Απρίλιος
TOP

Ταινία για τον Καποδίστρια με γυρίσματα και στη Μεσσηνία

Με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού εγκρίθηκε το αίτημα της εταιρείας παραγωγής «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΙΛΜ ΜΟΝ. ΕΠΕ» για την πραγματοποίηση κινηματογραφήσεων σε σειρά αρχαιολογικών χώρων και μνημείων, ανάμεσα στους οποίους περιλαμβάνονται και μνημεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, στο πλαίσιο παραγωγής της νέας ταινίας μυθοπλασίας με τίτλο «Καποδίστριας (The Governor)» του σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή.

Τα γυρίσματα προγραμματίζεται να διεξαχθούν κατά τους μήνες Απρίλιο και Μάιο 2025, με λήψεις που θα πραγματοποιηθούν, μεταξύ άλλων, στην Ιερά Μονή Ανδρομονάστηρου στα Πετράλωνα Μεσσηνίας, χώρο σημαντικού ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Η άδεια κινηματογράφησης εγκρίθηκε ατελώς, αναγνωρίζοντας τη σημασία της ταινίας για την προβολή του Ιωάννη Καποδίστρια, της εμβληματικής αυτής μορφής της ελληνικής ιστορίας, και περιλαμβάνει ειδικούς όρους προστασίας για τη διαφύλαξη των μνημείων.

Πηγή: gargalianoionline.gr